Foto: Joško Šupić NAJBOLJI SPLITSKI RESTORANI Konoba Fetivi: Nakon što nas je Michelin provjerio, sada u provjeru dolaze i fetivi

NAJBOLJI SPLITSKI RESTORANI Konoba Fetivi: Nakon što nas je Michelin provjerio, sada u provjeru dolaze i fetivi

Ne valja se previše prilagođavati gostu, treba ponuditi neku svoju priču i od nje ne odustajati

Splitska Konoba Fetivi dobila je Michelinovu preporuku, oznaku Bib Gourmand koja se dodjeljuje restoranima koji nude kvalitetne menije po pristupačnim cijenama. Vijest o osvajanju oznake iznenadila je i razveselila vlasnike, obitelj Piplović.

- Ovo je veliko dostignuće za obiteljsku konobu, veliko hvala svim našim zaposlenicima, gostima, prijateljima, suradnicima i dobavljačima. Ovo nam je motivacija za budućnost, da svake godine malo napredujemo, veselo vas ugostimo i kvalitetno najedemo - kazao nam je Duje Piplović čije su tradicionalne dalmatinske marende 'na žlicu', uz ribu i meso na žaru kao i odličan sir, pršut i vino, svrstani na Michelinov vodič.

Najvažnije je, kaže, da se svakom gostu pristupiti jednako jer je cilj konobe da svatko otiđe zadovoljan i sa željom za ponovnim dolaskom.

- Iznenadilo nas je ovog ljeta kada je krajem kolovoza jedan od gostiju, poprilično samozatajan, nakon pojedene večere kazao da je Michelinov predstavnik. Sam njegov dolazak nam je predstavljao jednu vrstu uspjeha. Priznanje nam je potvrdilo da idemo u dobrom smjeru. Kod nas se može pojesti od vrhunske ribe, kao što je šampjer, do gavuna, a sve za pristojan novac. Danas se za 70 kuna jede pizza, a kod nas možete pojesti gavune, salatu i blitvu koja isto toliko mirita - priča mlađi Piplović.

Piplovići znaju posao, nisu se počeli baviti ugostiteljstvom nakon turističkog 'booma'.

- Otac je tijekom života vodio brojne poznate restorane, uz to iz dnevnog boravka gledamo peškariju, tako da smo u kontaktu s vrhunskim dobavljačima koji cijene to što radimo zimi i ljeti. Kod nas ćete prije čuti kako nečeg nemamo nego ćemo vam poslužiti vakumirani pršut ili zaleđenu ribu. Michelin je prepoznao upravo tu kvalitetu za pristojnu cijenu.

A oni su već prepoznati efekt Michelinove objave...

- Već prvih nekoliko dana osjetimo povećan broj gostiju i to od 50 posto. U šali kažemo kako nakon Michelina dolaze fetivi provjeriti Konobu Fetivi. U Splitu se gubi domaće, mi to nastojimo njegovati kroz našu konobu i vjerujem da ćemo našim tanjurom domaćim ljudima vratiti tračak tradicije, a stranim gostima dati kušati nešto što nemaju prilike u svojoj zemlji. Svi naši recepti su starinski uz dašak novosti iz gurmanskog svijeta. Ne valja se previše prilagođavati gostu, treba ponuditi neku svoju priču i od nje ne odustajati. Ako vi vjerujete u ono što nudite, nema straha za poslovanje. Budite uporni, kad-tad će se to prepoznati - zaključio je Duje.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare