Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pripremi kožu za ljeto... već sada!
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Pripremi kožu za ljeto... već sada!

Donosimo pet savjeta

Dok ubrzano hitamo prema ljetnim mjesecima i svim izazovima koje nosi izlaganje suncu i toplini, upravo sada je idealno vrijeme za brigu o zdravlju kože. Kratki rukavi, lješkarenje na plaži i preskakanje nošenja šešira i nanošenja kreme za sunčanje, sve s ciljem zadobivanja onog lijepog, preplanulog tena, znači kako ponekad, čak i nesvjesno, izlažemo kožu suncu bez adekvatne pripreme.

Sve ovo može dovesti i do neželjenih posljedica, posebice ako je osoba svjetlije puti i brzo pocrveni. Stoga, kako bi ove godine koža bila zahvalna i kako bismo postigli željene rezultate pritom čuvajući zdravlje svoje kože i organizma, u nastavku teksta pročitaj pet odličnih savjeta uz koje će ovog ljeta, koža izgledati sjajno! 

Obnovi kožu pilingom

Kako bismo kožu učinili spremnom za sve morske izazove prije vrućih ljetnih mjeseci, jedan od najefektivnijih načina pripreme su piling tretmani koji donose niz blagodati. Ovaj tretman uklanja odumrle stanice kože, potiče njezinu obnovu, sprečava začepljenje pora i pojavu akni te omogućuje bolju apsorpciju hidratantnih proizvoda koje nanosimo na tijelo.


Uz sve navedeno, piling može ujednačiti ten, smanjiti hiperpigmentaciju i učiniti kožu svjetlijom. Ovaj tretman ujedno poboljšava teksturu kože, čineći je glađom i mekšom na dodir, te potiče cirkulaciju krvi, što doprinosi zdravijem sjaju kože. Redovitim pilingom koža postaje otpornija na štetne utjecaje sunca i bolje pripremljena za ljetne uvjete. Zato, ove godine isprobaj odličan piling tajlandskim biljem i počasti sebe ili dragu osobu sjajnom kožom bez premca.

Za još više sjaja – dreniraj!

Jedan od tretmana o kojem puno slušamo u iščekivanju ljetnih mjeseci definitivno je limfna drenaža koja nudi brojne prednosti za zdraviju kožu. Ovaj neinvazivni, prirodni način poboljšanja zdravlja i izgleda kože može pomoći u promicanju općeg zdravlja poticanjem rada limfnog sustava. Naime, bolja cirkulacija limfe pomaže u uklanjanju viška tekućine iz tijela, smanjujući pritom nadutost i poboljšavajući tonus kože. 

Ova tehnika također potiče detoksikaciju, što može osvježiti kožu i dati joj zdraviji sjaj. Pritom ne smijemo smetnuti s uma kako limfna drenaža također može pomoći u rješavanju problema nakupljenog celulita i smanjiti pojavu budućeg celulita. Uz sve to, opuštajući učinak limfne drenaže može reducirati stres i potaknuti opću revitalizaciju kože, pripremajući je za izlaganje suncu i mnogobrojne aktivnosti na otvorenom koje idu ruku pod ruku s lijepim vremenom.

Masaža za dušu, ali i tijelo

Aromaterapijska masaža odličan je izbor jer pruža niz blagodati tvojoj koži. Ovo ne bi trebalo iznenađivati ako znamo da esencijalna ulja kao što su ulje lavande, ružmarina i limuna osvježavaju i vrhunski hidratiziraju kožu, čineći je mekšom i glađom. Osim toga, masaža potiče cirkulaciju krvi, poboljšavajući tonus kože i potičući detoksikaciju.


Dodajmo da masaža smanjuje napetost u mišićima i potiče opuštanje, što je posebno korisno nakon napornog dana ili tjedna kada je potrebno uzeti onaj prijeko potreban trenutak samo za sebe. Ujedno, aromaterapijska masaža može smanjiti stres i anksioznost, što rezultira ne samo zdravijim izgledom kože, već i time da se osoba općenito bolje osjeća. Ukratko, ova masaža priprema kožu za ljetne mjesece pružajući joj vrhunsku svježinu, hidrataciju i blistavost pa stoga ne čekaj i iznenadi sebe ili posebnu osobu u svom životu masažom koja krijepi dušu i tijelo.

Riješi se dosadnih dlačica

Uklanjanje neželjenih dlačica prije ljeta nije samo najjednostavniji i najrašireniji estetski zahvat kojeg se svi uhvatimo prije odlaska na more, već ima i niz prednosti za kožu. Depilacija, osim što pomaže u smanjenju znojenja, sprječava iritaciju kože koja može nastati zbog trljanja odjeće te omogućuje bolje upijanje proizvoda za njegu kože poput losiona ili krema za sunčanje. Ovo je posebno važno tijekom ljetnih mjeseci kada je dugotrajna zaštita od štetnih sunčevih zraka najpotrebnija.

Također, glatka koža nakon depilacije izgleda estetski privlačno, ali je izrazito bitno pozabaviti se problemom dlačica na vrijeme. Naime, depilacija odnosno uklanjanje dlačica nikako se ne preporučuje neposredno prije izlaganja suncu i zato je bitno razmišljati unaprijed kako bi koža bila pravovremeno spremna na sve izazove ljeta. Uz to, depilacija može smanjiti rizik od uraslih dlačica, doprinoseći općem osjećaju svježine i samopouzdanja tijekom ljetnih aktivnosti. Ne čekaj i pokloni ljepotu već danas!

Isprobaj nešto novo

Osjeti snagu soli i isprobaj solnu terapiju, prirodnu i sigurnu metodu koja daje odlične rezultate u njezi i higijeni dišnih puteva i kože. Zbog svojih fizikalno-kemijskih svojstava, aerosol suhe soli distribuira se kroz dišne putove i prodire kroz kožu te tako blagotvorno djeluje na dišni sustav i samu kožu. Djeluje protuupalno jer uništava viruse i bakterije u tijelu, a također razrjeđuje sluz, što olakšava iskašljavanje.


Budući da potiče rad limfnog sustava, solna terapija pomaže u detoksikaciji organizma, a minerali u soli čiste i omekšavaju kožu te joj vraćaju elastičnost. Redovitim terapijama jačamo imunološki sustav, pomažemo tijelu u detoksikaciji, poboljšavamo san, povećavamo koncentraciju i posljedično radnu produktivnost. Suhi slani aerosol stvara mikroklimu koja je još snažnija od one na moru, u prirodnim slanim špiljama i rudnicima što znači da nas ovdje čeka još učinkovitija obnova stanica i još više zdravlja!

Poklon koji oduševljava

Ovog proljeća iznenadi svoje najmilije poklonom uz koji će njihova koža biti pomlađena, glatka i sjajna. Omogući dragim osobama u svom životu da dožive najbolje iz naše ponude i iskuse jedinstvene doživljaje, uz genijalne SelectBox poklon pakete koji daju više.

Pokloni doživljaj, pokloni vrhunsko iskustvo i pokloni još više zdravlja, već danas!

Vaša reakcija na temu