Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Slastičarske dive Biberon Cakesa predstavile novo ruho proljetnih vitrina

Slastičarske dive Biberon Cakesa predstavile novo ruho proljetnih vitrina

Popričali smo s Anom Jelić, Anom Mišković, Julijom Beroš i Tatianom Krylovom

Biberon Cakes ovoga proljeća priprema mnoštvo novosti i ispunjava svoje vitrine dosad neviđenim okusima torti i slastica. Vodeća imena hrvatskog slastičarstva pridružila su se Biberon Cakes timu i osmislila neodoljive kremaste, hrskave i sočne okuse koje su u četvrtak predstavili na eventu u Biberon Cakes Baru u Mall of Split. Ljubitelji vrhunskih slastica sjatili su se kako bi upoznali slastičarske dive poput dugogodišnje pastry chef voditeljice Ane Jelić, sjajne Ane Mišković iz Zagreba, jedinstvene Julije Beroš i ruske majstorice Tatiane Krylove te u razgovoru s njima doznali tajne izrade slatkih delicija.

Koji su bili njihovi prvi koraci u slastičarskim vodama, gdje pronalaze inspiraciju, kako je došlo do suradnje s Biberon Cakesom te što možemo očekivati u budućnosti, pročitajte u intervjuu s ovim simpatičnim i vedrim damama koje pretaču iskrenu ljubav prema slasticama u svoj svakodnevni rad.

Otkud ljubav prema slasticama? Otkad se bavite ovim poslom?

Ana Mišković: U pripremu slastica sam se zaljubila na prvi pogled prije 7 godina kada sam se kao novopečena supruga željela pokazati kao dobra domaćica pred mužem i pokušala ispeći par kolača koji bi bili iole jestivi... i upalilo je, muž se zaljubio još više u mene, a ja u kolače. Dobitna kombinacija! Inače, slastice nisu moja struka, ali danas su moj poziv koji sam otkrila tek u tridesetim godinama, pa mogu reći da sam među rijetkim sretnicima koji svoj posao zaista ne doživljavaju kao posao, već kao najdraži hobi.

Ana Jelić: A ja sam oduvijek bila kreativac i krenula nekako naopako. Najprije me privuklo izrađivanje figurica i dekoracija, a tek potom sam zavoljela sadržaj.  Okusi su nepresušan izvor ideja i kombinacija i taj izazov je motor koji me pokreće skoro 20 godina.

Tatiana Krylova: Moja je mama uvijek radila slastice i kolače za sve prigode. Sjećam se kako sam bila sretna pomagati joj zamutiti kremu te poslije otkinuti prvi komadić kolača i probati ga. Kasnije, kad sam počela sama peći kolače, shvatila sam da uživam u kreativnom procesu i stvaranju kolača, a još više u osmijehu i zadovoljstvu ljudi koji u njima uživaju.

Kako je došlo do suradnje s Biberon Cakesom?

Ana Jelić: Biberon Cakes i ja rasli smo skupa - dao mi je slobodu i povjerenje što je kreativcu bitno, a ja sam uzvratila krilima i odanošću.
Julija: S Biberonom sam našla sve ono za čim sam oduvijek težila - mogućnost neograničene kreativnosti, u idealnim uvjetima rada, dakle u moderno i suvremeno uređenom prostoru te izuzetno organiziranu i sređenu slastičarnu i slastičarsku ekipu snova!

Ana Mišković: Suradnja s Biberon Cakesom je krenula sasvim slučajno i izrodila se u, evo, jedan divan odnos koji svakim danom nadograđujemo i njegujemo. Iskreno, Biberon je veliko ime i lider slatke proizvodnje i bila mi je iznimna čast postati dio tako velike i tople obitelji te se nadam se da ću opravdati povjerenje koje su mi ukazali. Zaista, danas je rijetkost u poslovnom svijetu sresti ljude koji se najviše vode srcem, a upravo to je ono što me privuklo i zadržalo, naravno, uz odlične uvjete koje Biberon pruža, razne edukacije, sjajne radne uvjete, podršku i čitav jedan uhodani sustav koji omogućava da dajete najbolje od sebe.

Koji je najveći izazov u ovome poslu?

Julija Beroš: U slastičarstvu je sve izazov. Izazov je napraviti dobar karamel, napraviti tart ravnih rubova ili pravilno stući slatko vrhnje u šlag. Ako svaku radnju koju radite ne shvaćate kao izazov - ne dajete sebe maksimalno u ono što radite. Izazov je i kombinirati nove okuse i teksture i složiti novi desert kao i napraviti neki starinski recept tako da osobu koja ga jede vrati u djetinjstvo i podsjeti na okuse i mirise mamine ili bakine kuhinje.

Ana Jelić: Meni je najveći izazov izazvati emociju kod ljudi! Ono kad dobijete povratnu informaciju koja glasi 'mmmmmmm...' te kada napokon uspijete izbalansirati sve što je potrebno za savršen kolač.

Ana Mišković: Moj je najveći izazov u ovom poslu slijediti svoj put, stvoriti nešto novo i prepoznatljivo, nešto što će na prvi pogled i prvi okus govoriti: To je Biberon! Biti drukčiji, biti hrabar, biti kvalitetan, prepoznatljiv, stvoriti svoje kolače, svoje recepte u moru trendova i kopiranja. Nikad ne slijedim trendove, smatram to svojom najvećom prednošću koja se savršeno uklapa u viziju Biberona. Mi ne slijedimo trendove, mi ih stvaramo. Nema većeg, a niti slađeg izazova.

Tatiana Krylova: Slažem se s Anom. Istraživanje novih kombinacija okusa i tekstura, te potraga za onim okusom koji ćeš
zapamtiti predstavljaju najveći izazov.

Što vas najviše raduje u ovom poslu?

Julija Beroš: Dolazak svako jutro na posao!

Ana Mišković: Najiskrenije, najljepši dio ovog posla je rad s ljudima, te činjenica da ste dio najljepših ljudskih priča, prisutni u njihovim nezaboravnim i najsvečanijim trenucima; od rođenja djeteta, proslava rođendana, najljepših ljubavnih priča, nedjeljnih kava uz kolač koji podijelite s prijateljicom, ili kada nekome vaš kolač popravi tužan trenutak ili dan. Kada ljudi povežu neki drag trenutak ili osjećaj s okusom vašeg kolača i pamte ga.
Iskreno, ima li ljepšeg posla od onog u kojem ste zaduženi da izmamite osmijeh ljudima na lice?

Tatiana Krylova: Moram reći da me najviše raduje osmijeh i izraz zadovoljstva na licu čovjeka koji gušta u kolaču.

Kako nastaju novi recepti ili kolači? Što Vas inspirira? Unosite li sebe u svoje kolače?

Julija Beroš: U sve što radim maksimalno unosim sebe. Svaki moj kolač ili torta nosi nešto moje, dio mene, dio mojih osjećaja, misli i raspoloženja, dio moje priče. Inspiraciju nalazim svugdje - u danu, ljudima, vremenu, podneblju, pjesmi. A recepti nastaju, na razne načine. Neki nastanu u trenu, a za neke ideja postoji, ali im treba duže vrijeme da se sve stavke te ideje poslože.

Ana Jelić: Kod nas obično sve krene s nekom pričom i time što bismo mogli danas probati kombinirati. Svatko ponudi neke svoje ideje i unese u recept nešto svoje, upravo zato smo tim.

Ana Mišković: Stvaranje novih recepata je moja najveća strast u životu, nešto što me najviše opušta i najviše čini sretnom, tako da obično nemam nikakvog posebnog plana. To dolazi prirodno, konstantno i svakodnevno, to sam zapravo ja. Ako nemam vremena ostvariti neke svoje ideje, marljivo ih zapisujem i ilustriram te čekam vrijeme kada ću ih imati priliku iskušati.

Tatiana Krylova: Nova ideja može biti rezultat duge potrage, a može doći i kao inspiracija. To može biti košarica crnog ribizla ili novi zanimljivi kalup.

Imate li uzore?

Ana Jelić: Uzor mi je svaki čovjek kod kojeg osjetim život i strast prema poslu koji radi. To je nešto što me inspirira! Imam sreću da danas i u svom timu imam osobe koje me svaki dan inspiriraju ne samo u poslu već i u životu.

Julija Beroš:  Naravno. Uzor su mi svi oni koji nešto stvaraju, kod kojih u onome što rade, vidim žar, ljubav, nesebičnost, volju i polet bez obzira na struku kojom se bave. Ti ljudi su moj uzor.

Jeste li novu ponudu osmišljavale zajedno ili odvojeno?

Ana Mišković: Ponudu koju vidite osmišljavale smo zasebno, a rezultat toga je njezina raznolikost, jer smo i mi same različite - i to je bio naš cilj. Ponuditi nešto drukčije. Ponuditi raznolikost. U tome leži snaga Biberona.

Ana Jelić: Svatko je došao sa svojim idejama koje su potom izrasle u zajednički koncept pri čemu je nastala jedna nova priča.

Što je posebno u novoj ponudi, što vaši kupci mogu očekivati u budućnosti?


Tatiana Krylova: U ponudi su brojne nove kombinacije okusa, kao sto su ribizl i karamelizirana čokolada, ruža i liči, te musevi i biskviti.

Ana Mišković: Dakle, posebnost naše nove ponude je upravo raznolikost i mogućnost izbora, a Biberon Cakes sve to objedinjuje u jednoj priči. Kvaliteta ispred kvantiteta, najfiniji provjereni sastojci, te kupac ispred svega upravo je ono što je Biberon pružao i do sada, pa u budućnosti možete samo očekivati da ćemo i dalje kao Biberon Cakes tim davati sve najbolje od sebe kako bismo zadovoljili naše kupce. Dakle, očekujte samo najbolje.

Julija Beroš: Osim toga, nova ponuda Biberon Cakesa zasniva se na modernom francuskom slastičarstvu i tradicionalnim poznatim okusima, spojenima u jedno. Svaka slastica je izrađena s posebnom pažnjom, u svaku je uloženo puno znanja, volje, ljubavi i rada. Naši kupci mogu očekivati inovativnost, postojanost i kvalitetu kao i prepoznatljive okuse kojima će se uvijek rado vraćati.

Vaša reakcija na temu