Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Antonijo Ćatipović SPLIT MAKEOVER: Od brižne majke do holivudske dive!

SPLIT MAKEOVER: Od brižne majke do holivudske dive!

Nisam mogla ni zamisliti da će sve izgledati kao isječak iz filma, snimanog po čudnovatom scenariju, koji je meni osim ljepšeg izgleda darovao tisuću emocija - rekla je Višnja Smoje Tavolacci

'Čast' da sudjeluje u prvom Split makeoveru pripala je 37-godišnjoj Višnji Smoje Tavolacci. Na jedan dan naš stručni tim omogućio joj je da osvježi i u dobroj mjeri promijeni svoj izgled, te da postane model barem na jedan dan. Višnja je rado poslušala sve savjete i prijedloge naših stručnjaka, te se otvorenog uma i srca prepustila njihovim rukama.

Prvi korak


Makeover smo započeli u Filomena Spa centru. 

- Nakon pregleda kože lica, vrata i dekoltea gospođe Višnje, odabrala sam tretman duboke hidratacije i na taj način omogućila koži sve potrebne sastojke. Prvo sam napravila početni ritual, up šminkanje mlijekom i tonikom, uklanjanje mrtvih stanica pilingom, nanošenje hidra maske u obliku novčića natopljenog u hidratantnom nektaru i izvođenje digito presurnih pokreta preko maske. Uslijedila je masaža lica, vrata i dekoltea u trajanju od 20 minuta, te gelna maska za vrijeme čijeg je stajanja dodatno opuštanje postignuto masažom ruku. Tretman je završen hidratantnom kremom. Koža gospođe Višnje postala je svjetlija, obnovljena, prozračnija, gipka s prirodnim sjajem, ojačana, a žeđ je ugašena. Nakon tretmana lica, Višnji je Josipa Podrug napravila i Shellac manikuru - ispričala nam je terapeutkinja Klaudija Kranjčev iz Filomena Spa centra.

Ovo je samo jedan od tretmana koje se može izabrati u tom centru, a o širokoj paleti proizvoda informacije se mogu dobiti na službenoj web stranici ili osobno u hotelima Atrium i Park u Splitu.

Nova frizura


Dan makeovera započeli smo promjenom Višnjine frizure u frizerskom salonu Locks. Frizerke Anđela Marija Ursić i Maja Brajević svojim majstorijama učinile su da naša kandidatkinja zablista s novom frizurom. 

- Maja i ja smo se u konzultacijama odlučile raditi 'babylight' tehniku koja je nekakva blaža varijanta 'balayage' tehnike. Efekt koji smo htjele postići je topliji i svjetliji ton prošaran uz njenu samu tamnu bazu. Malu sekciju na samom vrhu glave smo izolirali i ostavili kompletno u tamnijem tonu i time smo spriječili ikakav mogući izrast što se tiče pramenova i time smo dobili još prirodniji efekt. Bazu boje smo ponovili jer se Višnja bojala prije mjesec dana tako da smo i to osvježili. Jako smo zadovoljni rezultatom i cilj nam i jest bio oplemeniti njenu nijansu tena što mislim da smo super uspjeli - kazala nam je Anđela, vlasnica salona.

Make up


Nakon sat vremena preciznog posla Višnjino lice s novom šminkom izgledalo je kao jedno od onih koje gledamo na naslovnicama. Za savršen make up pobrinula se Maja Banić

- Zadovoljna sam rezultatom, a više tim što su svi zadovoljni, posebice naša kandidatkinja. Višnju nije bilo teško našminkati jer ima lijepe crte lica i dobar ten. Ima divne zelene oči koje smo produbili ljubičastim nijansama. Miješala sam boju lavande, ljubičastu i bordo. Igrala sam se hladnim i toplim bojama. Boju ciklame smo stavili na usta kako bi se slagala s cijelim staylingom, a definitivno uz haljinu i nakit. Našu kandidatkinju sam posavjetovala s ponekim make up trikovima prilikom budućeg šminkanja kod kuće, posebice da obrati pozornost na hidrataciju lica, jer dobar make up može biti dobar samo uz primjerenu njegu lica - kazala nam je Maja Banić.

Višnja kao model


Splitska dizajnerica Suzana Vuljan dizajnirala je haljinu koju je na poklon dobila prva makeover izabranica, a nakit koji je izradila Marija Primorac odlično se uklopio u njen novi look.  

- U dogovoru s našom kandidatkinjom dizajnirala sam haljinu koju će moći kombinirati za različite prigode, bilo za dnevnu šetnju ili večernji izlazak. Haljinu je proljetna u pastelnim tonovima, a spoj je klasičnog looka sa sportskim.  Oduševljena sam bila kada sam ugledala Višnju u svojoj haljini koja je zaokružila cijelu priču. Naušnice i narukvica koje je izradila Marija dale su staylingu notu glamura. Nadam se da smo joj priuštili nezaboravno iskustvo - kazala je splitska dizajnerica. 

Cijeli tim uputio se na posljednju postaju našeg makeovera. Sustipan je bio idealna lokacija, gdje je naša kandidatkinja ovjekovječila svoj dan ispred objektiva fotografa Antonija Ćatipovića koji ju je pratio u cijelom procesu preobrazbe. Profesionalne fotografije Višnja će dobiti na poklon kako bi joj ovaj dan ostao u sjećanju.

- Višnja je ispočetka bila sramežljiva, ali nakon cijelog dana provedenog u ugodnom društvu se opustila i pokazala da i majka dvoje djece može postati fotomodel. Ugodno sam iznenađen kako je pozirala ispred objektiva - rekao je Antonijo.


Na kraju svega ipak je najvažnije da je sama Višnja bila oduševljena svojim novim izgledom, pa njenu izjavu ostavljamo na kraju kao točku na 'i'. Evo njenih dojmova...

- Makeover, čarobni makeover je over, gotov je! Da, uljepšavanje je završilo, ali ono što sam dobila proživljavajući ove prekrasne trenutke je nešto što ostaje vječno. Osjećaji, dojmovi, emocije i sreća ostat će zauvijek urezani u mojem srcu. Osim što sam ostvarila ono što sam napisala u svojoj prijavi, a to je da se želim osjećati kao prava zvijezda,  upoznala sam predivne ljude i profesionalce u čijim sam se rukama osjećala sigurnom, od početka do kraja ovog izazova. Iskreno govoreći, nisam mogla ni zamisliti da će ovaj makeover izgledati kao isječak iz nekog holivudskog filma, snimanog po čudnovatom scenariju, koji je meni osim drugačijeg i ljepšeg izgleda darovao tisuću emocija i sjećanja na dane davne mladosti. Jedinstven je bio taj osjećaj da se svi koji su sudjelovali u ovom projektu, baš svi, vrte oko mene, da me maze i paze, neprestano me pitajući kako se osjećam. Da, taj osjećaj posvećenosti samo meni pratio me od početka do kraja. Od odlaska u Filomene gdje sam upoznala kreatoricu projekta Antoniju, zatim profesionalnog fotografa Antonija, koji je sa strpljenjem i sigurnošću popratio sav događaj, te dizajnericu Suzana Vuljan, čija me haljina svojom jednostavnošću i elegancijom osvojila u trenutku. Slijedilo je čišćenje lica, uz malo masaže dekoltea i manikura. Napokon sam se i ja opustila, uz orijentalne mirise i muziku u elegantno uređenom salonu za uljepšavanje. A to je bio tek prvi korak uljepšavanja... - rekla je Višnja.

Sutra je uslijedio 'Dan D'...

- Napokon je došao i taj dan, a ja sam odlučila da će taj dan biti moj dan i da ću uživati cijelim bićem. Makeover je započeo u salonu Locks, poznate frizerke Anđele. Tri duga sata u njihovim profesionalnim rukama rezultirali su pramenovima boje meda, koji su mojem licu dali poseban sjaj, a lokne onaj svečani, elegantni look. Čista petica! Već tada sam se osjećala kao neka druga osoba,  ali pravo iznenađenje je tek slijedilo... - prepričala je uzbuđena Višnja. 

- Otišli smo na šminkanje kod poznate i priznate vizažistice Maje Banić. Što reći, Maja je prava umjetnica, još mi nije jasno kako je uspjela tako savršeno nanijeti sve boje i nijanse na moje oči, lice i usne! Gledam se u ogledalo i zaista vidim odraz žene koja mi se sviđa, uređena, našminkana, nasmijana, sretna. Oblačim Suzaninu haljinu, stavljam nakit, look je savršen, lepršav, proljetni. Sve je u tonu i skladu, svi su oduševljeni, a ja i više od njih. Odlazimo svi zajedno na Sustipan, hvatamo zadnje zrake sunca i svjetla i odrađujemo pravi i profesionalni fotosession. Toliko emocija, sve pršti od sreće u meni i oko mene. Neki prolaznici su se zaustavljali i gledali me, pa ja sam model, smiješim se i pozira Antoniju. Moj san se ostvario! Nakon  podužeg slikavanja svi se veselo pozdravljamo. Napokon se vraćam kući, a tada tek nastaje najveće oduševljenje, iskreno divljenje u očima mojih najdražih se nije moglo sakriti. Preponosni su oni i ja. Još jedan pogled u ogledalo, gasim svjetlo i vraćam se svakodnevnom životu. Zahvaljujem se još jednom od srca kreatorima projekta Split makeover. Uspjeli ste, uljepšali ste me, a prije svega podarili prekrasne i nezaboravne trenutke - kazala nam je Višnja. 

Dodajmo na kraju da je Dalmatinski portal osigurao dobitnici makeovera i mjesec dana besplatnog vježbanja u 'My look' centru za žene.

Zahvalu na sudjelovanju u našem projektu zaslužuju Fabulous Fabric, Frizerski salon Locks, Maja Banić, Suzana Vuljan, Marija Primorac, Filomena Spa i 'My look' centar za žene.

Vaša reakcija na temu