Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SPLIT MAKEOVER: Skromna poljoprivrednica u ulozi modela

SPLIT MAKEOVER: Skromna poljoprivrednica u ulozi modela

Pogledajte proces preobrazbe Nives Šćepanović u akciji Dalmatinskog portala

U moru vaših prijava, izbor našeg tima za ovomjesečni Split makeover bila je skromna majka četvero djece, 49-godišnja Nives Šćepanović iz Gornjeg Humca. Njezina kćer Nina glavni je 'krivac' za majčino sudjelovanje u projektu, jer je svojom pričom osvojila naš žiri koji se nije dvoumio u odabiru naše druge kandidatkinje. Naime, njezina majka Nives posvećena je obitelji, domaćinstvu i poljoprivredi te ne stigne naći vrijeme za sebe. Nini smo ispunili želju da mama zablista na njezinoj i bratovoj prvoj svetoj pričesti. Na jedan dan odvojili smo je od njezine svakodnevice i pokušali joj priuštiti dan za pamćenje i uživanje. 

Naš stručni tim omogućio joj je da osvježi i u dobroj mjeri promijeni svoj izgled, te da postane model na jedan dan. Nives je rado poslušala sve savjete i prijedloge naših stručnjaka, te se prepustila njihovim rukama.

Nakon što je naša prva kandidatkinja Višnja Smoje Tavolacci zablistala u ulozi prve makeover djevojke, danas donosimo preobrazbu Nives Šćepanović. 

Prva stanica - Dominisova 10 


Dan makeovera započeli smo promjenom Nivesine frizure u frizerskom salonu Locks smještenom u Dioklecijanovoj palači. U dogovoru s vlasnicom salona Anđelom Marijom Ursić, Maja Brajević svojim zlatnim rukama učinila je da naša kandidatkinja zablista s novom frizurom. 

- Odlučila sam gospođi Nives skratili dužinu kose, što je otvorilo njezino prekrasno lice te napraviti uvijek trendi bob frizuru. Što se boje tiče, radila sam parcijalne pramenove s blajhom, a za korijen sam koristila kombinaciju prirodnih i zlatnih tonova. Svijetlila sam joj kosu jer je prethodno bila crna, svijetlo-smeđa joj puno bolje pristaje na njen hladan ton lica. Zadovoljni smo finalnim rezultatom, frizura joj super pristaje na usko duguljasto lice, a čini se i da je sama Nives zadovoljna novim izgledom - kazala je Maja. 

Filomena spa centar 


Filomena spa centar u hotelu Park bila je naša sljedeća stanica, gdje je naša kandidatkinja uživala u ugodnoj atmosferi i ljubaznom osoblju koji su joj pripremili paket svojih usluga. 

- Nakon pregleda kože lica, vrata i dekoltea gospođe Nives, odabrali smo tretman 3D Oxygen 75'. Tretman je namijenjen svim tipovima kože, pruža bogatu koncentraciju kisika koja se uz pomoć infuzije aplicira u kožu. Tako smo omogućili koži sve potrebne sastojke. Franka Čović, naša terapeutkinja, odradila je tretman nakon kojeg je koža gospođe Nives postala obnovljena, prozračnija, gipka s prirodnim sjajem i ojačana. Nakon tretmana lica, uslijedio je tretman njege ruku i stopala. Naša terapeutkinja Romana Lipotić napravila je Shellac manikuru i pedikuru, nakon čega su koža i nokti gospođe Nives zablistali u bež tonu - kazala nam je vlasnica Filomena spa centara Aida Boban.

Ovo je samo jedan od tretmana koje se može izabrati u tom centru, a o širokoj paleti proizvoda informacije se mogu dobiti na službenoj web stranici ili osobno u hotelima Atrium i Park u Splitu.

Make up by Ivona Batinić


Nakon kozmetičkih tretmana Nivesino lice s novom šminkom izgledalo je kao jedno od onih koje gledamo na naslovnicama. Za savršen make up pobrinula se Ivona Batinić, koja je istaknula kako Nives nije bilo teško našminkati jer ima lijepe crte lica i dobar ten te predivne zelene oči.

- Lice je već bilo hidratizirano, osvježeno je nakon tretmana, pa mi je odgovaralo za podlogu. Prvo sam stavila primer na lice i kapke, potom korektor boje breskve na područje ispod očiju i zeleni korektor za prekrivanje crvenila na licu. Nakon toga smo odabrali iz palete nijansi puder koji odgovara Nivesinom tenu te smo cijelo lice prešli s kamenim puderom. Kapke sam sjenčila prirodnijim zemljanim tonovima sjenila i povukla liniju crnog tuša za oči, stavila maskaru te ispunila sjenilom obrve. Kako bi osvježili cijeli stajling odabrali smo nježno rozo rumenilo i ruž. Prezadovoljna sam rezultatima, pogotovo što naša kandidatkinja nije skidala osmijeh s lica, a to je najvažnije u cijeloj priči. Na kraju sam je i posavjetovala s ponekim make up trikovima, uz napomenu da je dobar make up moguć samo uz dobru brigu i njegu lica - kazala je Ivona Batinić.  

Haljina Suzane Vuljan


Splitska dizajnerica Suzana Vuljan dizajnirala je haljinu koju je na poklon dobila naša kandidatkinja. 

- U dogovoru s našom kandidatkinjom dizajnirala sam posebnu haljinu koju će moći kombinirati za različite prigode, a nadam se da će je odjenuti i za prvu pričest svojih blizanaca. Haljina je izrađena od viskoze, na preklop je, a jedan dio prednjeg dijela i leđa je proziran. Haljina se veže u struku, što je savršeno istaknulo Nivesinu liniju. U stajling se savršeno uklopila ogrlica iz nove kolekcije nakita Zeno. Drago mi je da sam upoznala gospođu Nives i njezinu kćerku koja nam je u svakoj etapi makeovera bila prava pomoćnica - kazala je splitska dizajnerica. 

Foto pratnja Veljka Martinovića


Hotel Park bio je idealna lokacija da Nives stane ispred objektiva fotografa Veljka Marinovića koji ju je pratio u cijelom procesu preobrazbe. Profesionalne fotografije Nives će dobiti na poklon kako bi joj ovaj dan ostao u sjećanju.

- Nives je ispočetka bila sramežljiva, ali nakon cijelog dana provedenog u ugodnom društvu se opustila i pokazala da i majka četvero djece može postati fotomodel. Ugodno sam iznenađen kako je pozirala ispred objektiva - rekao je Martinović.

Posljednja stanica našeg makeover dana bila je na adresi Matošića 6. U samom centru grada smješten je boutique Marina, koji u svojoj ponudi donosi dizajnerske komade za dame u srednjim godinama. Nives je tu spremno pozirala u raznim kombinacijama, ali o tome ćemo opširno izvijestiti u idućem članku...


Nives Šćepanović: Ovo mi je pouka, treba iskoristiti izazove koje pruža život!

Na kraju svega ipak je najvažnije da je sama Nives bila oduševljena svojim novim izgledom, pa njenu izjavu ostavljamo na kraju kao točku na 'i'. Evo njenih dojmova...

- Još ne mogu vjerovati da sam bila vaš kandidat, ovo je prvi put u životu da sam nešto osvojila. Iskreno ću vam kazati da nisam mogla ni zamisliti da ću se prije svega ovako lijepo provesti i uživati u svakoj etapi makeovera. Svi su me krasno tetošili i učini moj dan posebnim i za pamćenje. Počevši od frizerskog salona, Maja je super odradila svoj posao i moju kosu dovela u red. U Filomeni sam se osjeća kao prava kraljica, tretman lica je osvježio moju kožu, a konačno su i ove radničke ruke dobile što zaslužuju. Ivona je svojim kistićima učinila čaroliju, nisam se prepoznala kada sam se pogledala u ogledalo. Mislila sam da bolje ne može, već u toj fazi bila sam presretna. No, dizajnerica Suzana stiže i u svojim rukama nosi prekrasnu crnu haljinu kakvu sam samo poželjeti mogla. Nakon što je moj stajling bio upotpunjen do zadnjeg detalja, osjećala sam se zaista kao model. Poziranje pred objektivom veselog fotografa Veljka nije bio nikakav problem. Moram priznati da ću imati više fotografija iz današnjeg dana nego tijekom cijele godine jer se ne volim pretjerano fotografirati. Svaki korak ovog puta, pa tako i samo fotografiranje, činio me sretnom! Osjećam se preporođenom, uživala sam i svakoj ženi bih preporučila da se prijavi. Osjećat ćete se predivno, upoznat ćete divne ljude i ostat će vam uspomene za cijeli život. Za kraj bih se zahvalila mojoj obitelji što me prijavila, posebice kćeri Nini koja je danas bila moja pratnja i velika podrška. Mislim da se nikada ne bih sama prijavila, ali mi je ovo pouka za budućnost, treba iskoristiti nove izazove koje ti život pruža - kazala je Nives.

Njena kćer Nina je dodala:

- Brat blizanac i ja uskoro slavimo prvu svetu pričest, želja nam je bila da naša mama bude lijepa na toj svečanosti. Sada u to ni malo ne sumnjamo, hvala vam što je moja mama uživala danas!

Dodajmo na kraju da je Dalmatinski portal osigurao dobitnici Split makeovera i mjesec dana besplatnog vježbanja u 'My look' centru za žene.

Zahvalu na sudjelovanju u našem projektu zaslužuju Fabulous Fabric, Frizerski salon Locks, Ivona Batinić, Suzana Vuljan, nakit Zeno, boutique Marina, hotel Park, Filomena Spa i 'My look' centar za žene.

Vaša reakcija na temu