Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Voljeti te jako, ludo, ali najiskrenije
Nešto posve drugačije Piše: Ante Jerončić

Voljeti te jako, ludo, ali najiskrenije

Autor knjige 'Nešto posve drugačije' piše za Dalmatinski portal

Prođe tako tjedan, mjesec, godina. Ovaj put još jedna godina više na mojim leđima ili manje, zavisi od toga kako tko gleda. Dok smo mi i dalje iste one osobe kao i prije. One koje traže savršenstvo kako bi ostvarile svoje ciljeve. Dok život i dalje leti, ovaj put možda i brže nego prije. Mi patimo od savršenstva zbog kojega zaboravljamo na prave stvari. O čemu ja pričam? Svi smo mi u potrazi za savršenim partnerom kojeg smo zamislili nekad prije u mislima. Visina, oči, boja kose, ma sve ono što je manje bitno. Bez tih stvari i dalje ne možemo. Sada, pa ni u budućnosti. Dok i dalje ne znamo ono najvažnije. Ono što je zaboravljeno onoga dana kad smo počeli trčati za krivim stvarima. Znaš li voljeti? Onako jako, ludo, ali uvijek iskreno kao da ti je to zadnje na svijetu. 

Možda i znaš, ali kad si zadnji put birala voljeti prije nego što si potrčala u potragu za onim savršenstvom koje i dalje živi u tvojoj glavi. Ovaj put odgovor i nije bitan jer ga ti već znaš kao i ja, sad, dok ti ovo pišem. Živjeti u zabludi je glupo, a danas tako živi puno njih - one osobe koje trče samo za krivim stvarima u nadi da će doći ona osoba. Savršen partner iz naše glave koji će našem životu pružiti sasvim drugo svjetlo. Onaj koji će naš svijet okrenuti u potpuno suprotnom smjeru. Onaj kojeg sad i ne znamo, ali se nadamo da ćemo jednoga dana upoznati. 

Danas je zaista teško voljeti, ali još je teže ne voljeti. Dobro to znaš i ti kad malo bolje promisliš. Shvatiš o čemu pišem, o čemu govorim cijelo ovo vrijeme. Ja ne znam voljeti najjače kako bi trebalo. Priznajem sad prvo sebi pa onda i tebi dok ovo čitaš. Stvar je u tome da sam uvijek bio posvećen izgledu. Uvijek sam tražio savršenog partnera dok sam površno volio. Jačinu prave ljubavi još mnogi nisu osjetili, ali kad ona dođe, znat ćeš. Shvatit ćeš o čemu sam pisao. Možda ti i dalje misliš kako je ovaj tekst dosadan, ali u redu je. Okreni stranicu i kreni dalje. Doći će ono vrijeme kad ćeš se vratiti na njega i shvatiti ono što dosad nisi. Ono najvažnije - da se previše važnosti daje krivim stvarima dok volimo površno. Možda bolje reći - nedovoljno jako kako bismo mogli jer smo zaokupljeni krivim stvarima. 

Ne traži savršenog partnera jer takav ne postoji. Traži onoga koji će biti svjedok tvoga života. Onaj s kojim ćeš proživjeti sve lude stvari koje dosad nisi. Onaj koji će biti tvoj oslonac i tvoje rame za plakanje kad bude potrebno, ali takvog za početak voli. Onako ludo, bahato, iskreno, ali ovaj put najjače što možeš. Ovaj put više nego prije. 

Jer kad jednom osjetiš jačinu ljubavi, svi problemi će postati manji. Sve će biti lakše jer ćeš biti voljena. Ovaj put onako kako treba. Jako, ludo, ali najiskrenije. 

Vaša reakcija na temu