Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zadruga Etnoraj - oGrlice: Naš nakit je unikatan i umjetnički, nije trendovski već svevremenski
Kupujmo hrvatsko Piše: Dalmatinski portal

Zadruga Etnoraj - oGrlice: Naš nakit je unikatan i umjetnički, nije trendovski već svevremenski

Da bismo održali nakit živim, upotrebljivim, prilagodile smo ga zahtjevima današnjeg vremena

Glavni motiv osnivanja zadruge Etnoraj - oGrlice je upoznati javnost s bogatstvom hrvatske tradicijske kulture kroz nakit. Stvaranje nakita je pretočena ljudska težnja da se zadrži ljepota koja se crpi iz prirode i pretoči u kraluš ili struku.

- Etno nakit koji mi danas ponovno otkrivamo zadivljuje skladom, složenim strukturama i visokim estetskim kriterijima žena koje su ga izrađivale. Da bismo održali nakit živim, upotrebljivim, prilagodile smo ga zahtjevima današnjeg vremena, osuvremenile smo ga ali pri tom on nije postao trendovski već je zadržana njegova svevremenost - poručili su iz te zadruge. 

- Iako su u nakitu zadržane forme tradicijskog nakita, unesena maštovitost, originalne konstrukcije, spretno baratanje bojama dokazuje da je ovaj nakit ne samo unikatan nego i umjetnički. Zadruga je osnovana prije šest mjeseci i očekujemo prepoznavanje istinske vrijednosti hrvatskog tradicijskog nakita i kroz tržište - dodali su.

Zadruga Etnoraj - oGrlice će se predstaviti na splitskoj Rivi 26. svibnja u sklopu akcije 'Kupujmo hrvatsko'.

Vaša reakcija na temu