Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zar je danas problem to što ne mogu biti momak koji ne cijeni svoju curu?
Nešto posve drugačije Piše: Ante Jerončić

Zar je danas problem to što ne mogu biti momak koji ne cijeni svoju curu?

Autor knjige 'Nešto posve drugačije' piše za Dalmatinski portal

Pitam se zar je danas problem to što se ne mogu smijati na sve ono što mi nije smiješno dok netko drugi može. Netko tko ti i dalje glumi prijatelja, a već danas otvara novu priču ogovaranja u kojemu te prikazuje kao nekoga tko je skroz nebitan.

Pitam se zar je danas problem to što ne mogu biti momak koji ne cijeni svoju curu s razlogom da bi ona više njega cijenila. Jer i dalje se priča ista ona priča kako odbijanje privlači. Koliko god to glupo zvučalo toliko je i istinito. Koliko je samo privlačniji onaj kojeg ne možeš imati od onoga koji ti pokaže osjećaje odmah? Mnogo, zar ne? 

Postoje riječi koje žive u meni. One koje mi je mama stalno govorila dok još nisam dobro razumio što je život. 'Zavoli ženu koja će jednako voljeti i tebe. Istu tu cijeni kao zadnju kap vode na dlanu'. Stvar je da iste ove rečenice vrijede i za prijateljstvo. Koje je danas sve više umjetno. 

Ovim putem se ispričavam svim mojim 'prijateljima' s kojima se nisam mogao smijati i izlaziti vani znajući da govore loše o meni iza leđa. Dok neki i danas s istim tim ljudima izlaze. Ispričavam se i svim onim curama koje su bile u mom životu što vas nisam vodio na sva ona mjesta kako bi svima pokazale da imate momka i da vam je super. Jer od toga i danas živite. Od iste one želje za pozornošću od ostalih jer njihovo mišljenje je vama najvažnije. Mnogo važnije od mog. 

Ja i dalje biram čekati onu koja će mi najviše reći kroz tišinu. Onu koja će razumjeti sve moje gluposti i snove. Biram onu kojoj neće biti bitno to što će netko drugi reći o meni jer ona me pozna bolje od drugih. Ona me voli onakvog kakav jesam, a ne onakvog kakvim su me drugi predstavili. Jer njoj će biti draže provesti noć sa mnom nego u nekom klubu hvaleći se novim momkom. 

Možda sam i dalje sam. Možda ne izlazim svaki vikend vani jer mi se ne gledaju umjetni osmjesi i dalje lažnih prijatelja. Možda sam i dalje za većinu budala. Ali napokon sam sretan. Napokon san našao svoj mir. Bez lažnih prijatelja. Bez cura kojima je stalo do svih, a najmanje do mene. 

Vaša reakcija na temu