Foto: Joško Šupić NAJBOLJI SPLITSKI RESTORANI Tomljenović: Kada nas je posjetio, Michelinov inspektor nije mogao vjerovati da radimo tek nekoliko mjeseci

NAJBOLJI SPLITSKI RESTORANI Tomljenović: Kada nas je posjetio, Michelinov inspektor nije mogao vjerovati da radimo tek nekoliko mjeseci

Mislim da smo se izdvojili jer smo pozornost dali svakom detalju

Michelinov vodič svjetski je sinonim za izvrsnost u gastronomiji, a prilikom ocjenjivanja, njihovi profesionalni i anonimni inspektori vrednuju kvalitetu sastojaka, vještinu pripreme hrane i kombinaciju začina, kreativnost, postojanost kvalitete te omjer kvalitete i cijene. Michelinovu preporuku za 2018. godinu zaslužio je i splitski restoran ZOI, koji se tako našao među hrvatskom gastronomskom elitom te dobio potvrdu svoje iznimne kvalitete.

- Svoja vrata otvorili smo početkom prošlog ljeta i u vrlo kratkom roku prometnuli smo se kao jedna od najpopularnijih gastronomskih destinacija u Dalmaciji. Stoga je i ovo priznanje značajnije za nas. Nismo ga očekivali, ali smo iznimno ponosni i ovim putem zahvalila bih se svima koji su dio ove priče i njima idu sve zasluge - priča nam Tena Tomljenović, jedna od suvlasnica restorana.

Kaže i da Michelinov inspektor nije mogao vjerovati da posluju samo nekoliko mjeseci, a priznanje smatraju dokazom da su na pravom putu.

- Uvijek je lijepo čuti pohvalu, pogotovo kada je riječ o stručnjacima, ali svaka kritika naših gostiju tjera nas da svakim danom budemo još bolji. Imamo dobre ocjene na stranicama, ali ipak je ovo Michelin pa je osjećaj pohvale jači - zaključila je Tomljenović te dodala:

- Mislim da smo se izdvojili jer smo pozornost dali svakom detalju koji daje ukupni doživljaj boravka u našem restoranu. Kod nas gosti ne pojedu i odu, već dobiju iskustvo. Time mislim da smo osvojili i Michelin.

Smješten na južnom zidu Dioklecijanove palače, kod lokacije nekadašnjih carevih odaja, ZOI nastoji ispričati priču o bogatoj kulturi grada.

- Sam prostor bio je naše nadahnuće u dizajnu interijera, ali i jelovnika koji je inspiriran raznolikošću mediteranske kuhinje i njezine bogate povijesti. Doživljaj je to mješavine kultura, fuzija nespojivih kuhinja, a s obzirom na to da se velika pažnja pridaje sezonalnosti namirnica, meni se mijenja svakih nekoliko mjeseci.

Dodajmo da je u ZOI došao i novi chef, Ivica Katić, koji je prešao iz splitske Kadene, također nositeljice Michelinove preporuke. Tomljenović nam još otkriva da će se ove godine orijentirati na riblja jela.

- Spremni smo za sezonu u kojoj očekujemo biti još bolji. Ova preporuka lako se gubi, a mi ćemo nastojati održati je i ići korak dalje. Mislim da će nam pomoći, ali samo ako i dalje budemo nastojali biti najbolji. Ponosni smo na sve naše konkurente jer smatramo da nas samo zajednički uspjeh može promaknuti u važnu gastronomsku destinaciju. Posebno sam ponosna na kolege iz Pelegrinija za koje smatram da su istinski zaslužili zvjezdicu, kao i druge koji su dobili preporuke jer sam njihov čest gost - poručila je.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare