Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Anamarija Cicarelli iz Splita među najboljim hrvatskim poduzetnicama

Anamarija Cicarelli iz Splita među najboljim hrvatskim poduzetnicama

Tvrtka Interligo se bavi unaprjeđenjem poslovanja malih poduzetnika u turizmu

U povodu Svjetskog dana poduzetnica proglašene su najbolje hrvatske poduzetnice. Mreža poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria i Institut za razvoj ženskog poduzetništva i vodstva Adria koji izbor organiziraju već tri godine, izabrali su najuspješnije poduzetnice u četiri kategorije. To su Josipa Maslać-Petričević, Selma Smajić, Anamarija Cicarelli i Tihana Šmitran. Kategorije su podijeljene prema tome koliko dugo poduzetnice posluju i imaju zaposlenika, a sve moraju bilježiti kontinuirani rast poslovanja.

- Ovogodišnji izbor najboljih poduzetnica pokazao je koliki kapacitet imaju hrvatske poduzetnice. Sad je ključni trenutak da se taj kapacitet iskoristi jer Hrvatska nužno treba poduzetništvo koje raste organski i s kalkuliranim preuzimanjem rizika. To su upravo kvalitete žena u poduzetništvu koje je već prepoznao privatni sektor, pa poduzetnicama prilagođava svoju ponudu. Ni najefikasniji javni sektori nikad neće biti lideri u inovativnim rješenjima, ali mislim da je sad vrijeme da se strategija razvoja ženskog poduzetništva počne brže implementirati. Imamo gotova rješenja i veselimo se suradnji i na ovom projektu s Ministarstvom gospodarstva - kazala je Ivana Matić, osnivačica mreže Women in Adria.

Najuspješnijim hrvatskim poduzetnicama na nagradama su među prvima čestitale Ana Mandac, pomoćnica ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta, i Nela Jurić, pomoćnica pročelnice za gospodarske djelatnosti, rad i turizam Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba.

Anamarija Cicarelli, vlasnica tvrtke Interligo iz Splita, bavi se unaprjeđenjem poslovanja malih poduzetnika u turizmu. Klijenti te tvrtke, baš kao i Interligo, bilježe rast poslovanja. Zato je Cicarelli proglašena Mikro poduzetnicom godine.

- I moj su posao pratile porođajne muke. Nakon što mi je propao posao zbog kojeg je otvorena tvrtka, sve kasnije teškoće su mi izgledale i bile premostive. Počela sam izdavati knjige te časopis Apartman plus, nizali su se trenuci u kojima sam svjedočila uspjehu naših klijenata. Ova me nagrada obvezuje da krenem korak dalje, u sljedeću fazu razvoja vlastitog poslovanja - kazala je Cicarelli.

Vaša reakcija na temu