Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Andrej Plenković nakon sastanka u HDZ-u: Novih izbora se ne bojim, mislim da možemo ostvariti bolji rezultat nego prošle godine

Andrej Plenković nakon sastanka u HDZ-u: Novih izbora se ne bojim, mislim da možemo ostvariti bolji rezultat nego prošle godine

Mogućnost da sastavimo novu parlamentarnu većinu je izgledna

Premijer Andrej Plenković se upravo još jednom obratio novinarima:

- Održali smo sjednicu predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice. Usvojili smo tri zaključka: jedinstvena podrška odluci koju sam donio danas i na koju sam bio primoran nakon što su iz Mosta odbili glasati protiv smjene ministra Marića. Dobio sam punu potporu da pristupimo formiranju nove parlamentarne većine. Misija svih nas zajedno je da Hrvatska nastavi s gospodarskim rastom i da ima pravnu sigurmnost. Ukoliko u sljedećim danima ne dođe do mogućnosti da se formira parlamentarna većina, HDZ i ja osobno spremni smo ići na nove izbore. sada ćemo ići u Sabor i razgovarati s članovima našeg kluba.

Još jednom je potvrdio da su tri Mostova ministra smijenjeni.

- Temeljem članka 110. Ustava predsjednik Vlade može razriješiti ministre. Ne, oni više nisu ministri.

- Ovo što se dogodilo danas nije bila želja HDZ-a, ni scenarij, nego reakcija na činjenicu da partneri u Vladi nakon što smo mi sve dogovore ispoštovali, a oni nisu. Nisam rekao da je Zdravko Marić važniji od ove Vlade, on je njen član, ministar financija.

Potom je ishvalio marića, odnosno njegova djela, pa nastavio:

- Prvo, Vlada nije pala. Mogućnost da sastavimo novu parlamentarnu većinu je izgledna. Ali ja se novih izbora ne bojim. Mislim da možemo ostvariti rezultat i bolji nego prošle godine. Hrvatskoj treba funkcionalna vlast koja može ostvariti ciljeve.

Na pitanje o 'velikoj koaliciji' je odgovorio:

- Razgovarat ćemo sa svim partnerima. Mislim da postoji čitav niz saborskih zastupnika koji su spremni osigurati stabilnost Republici Hrvatskoj.

Vaša reakcija na temu