Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Damir Gabrić o presudi Ratku Mladiću: Mislim da na ovoj planeti ne postoji kazna kojom takav monstrum može biti kažnjen

Damir Gabrić o presudi Ratku Mladiću: Mislim da na ovoj planeti ne postoji kazna kojom takav monstrum može biti kažnjen

On je u sudnici pokazao svoje pravo lice onoliko koliko je imao mogućnost, da su druge okolnosti vidjeli bismo pravog Ratka Mladića

Višestruko odlikovani hrvatski branitelj Damir Gabrić, bivši zapovjednik 1. bojne 6. domobranske pukovnije koji se i sam borio protiv vojnika pod zapovjedništvom Ratka Mladića, kaže da se nakon presude ratnom zapovjedniku Vojske Republike Srpske za zločine počinjene u BiH osjeća prazno.

- Ne mogu reći da sam malodušan, ali mislim da ne postoji kazna na ovoj planeti kojom jedan takav monstrum može biti kažnjen. Mislim da je presuda zakasnila. Iako je ta ona najveća moguća, mislim da žrtve neće dobiti satisfakciju. Kažu da je pravda spora, ali dostižna, ali mislim da u ovom trenutku, u njegovom slučaju, pravda nije bila dostižna - kaže Gabrić.

Na pitanje kako komentira Mladićevo ponašanje u sudnici, rekao je da ga nije iznenadilo.

- On je bio i ostao šizofrenik, on je monstrum i u sudnici je pokazao svoje pravo lice onoliko koliko je imao mogućnost. To je bilo ono najviše što on može pokazati, a da su nekakve drugačije okolnosti, odnosno da su one ratne okolnosti, vjerojatno bismo vidjeli onog pravog Ratka Mladića. Sada je on samo jedan manijak, to je sve što mu ostalo - kaže Gabrić i dodaje:

- Igrom slučaja sam se borio u ratu protiv njegovih vojnika, ali kada na sve to skupa pogledam s nekim odmakom vremena mislim da taj luđak nikada ne može dobiti onu pravu kaznu koju je zaslužio. Čovjek bi možda i volio kada bi bio u pravom kazamatu, da što duže živi i da može  što duže razmišljati o zločinima koje je počinio - zaključio je Gabrić.

Vaša reakcija na temu