Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Državni tajnik za demografiju dao ostavku: 'Država izumire, a ovo što radimo nije ozbiljno'

Državni tajnik za demografiju dao ostavku: 'Država izumire, a ovo što radimo nije ozbiljno'

Marin Strmota je na konferenciji za novinare iznenadio i ministricu Nadu Murgarić

Državni tajnik za demografiju Marin Strmota danas je podnio ostavku usred konferencije za medije. Nakon što mu je riječ prepustila ministrica Nada Murgarić pitanje mu je postavila novinarka Nove TV Barbara Štrbac. Točnije, rekla mu je da joj se čini da su sve danas iznesene demografske mjere predstavljene još prije tri mjeseca.

- Točno, slažem se s Vama. Ovo je jedan veliki folklor. Nakon godinu i četiri mjeseca u Vladi kao demograf, kao mladi čovjek, smatram da ovo nije dovoljno ozbiljno i podnosim ostavku jer država izumire, ovo je najgore stanje u Hrvatskoj otkad postoji država. Pričati ovako neozbiljno o ovome, ja kao mladi čovjek, čovjer Republike Hrvatske, građanin, otac dvoje djece, nezaposlene supruge, nezaposlenih roditelja, ne vjerujem da će se išta riješiti ovakvim pristupom - kazao je Strmota i otišao.

Šokirana Murganić je potom rekla da nije znala za njegovu namjeru i sve protumačila ''nestrpljenjem mladog čovjeka i znanstvenika'.

Prošle godine, dodajmo, prema još uvijek neslužbeni podacima, rođeno je najmanje djece u Hrvatskoj u posljednjih 100 godina, svega 36.647, odnosno 890 beba manje nego lani.

Vaša reakcija na temu