Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić HOD ZA ŽIVOT Ove godine se održava u 15 gradova u Hrvatskoj

HOD ZA ŽIVOT Ove godine se održava u 15 gradova u Hrvatskoj

'Uputit ćemo prijedlog da stave gnijezda za bebe u bolnicama'

U organizaciji udruge 'U ime obitelji' i ove godine održava se Hod za život u Zagrebu, Imotskom, Kninu, Metkoviću, Opuzenu, Osijeku, Pločama, Rijeci, Sinju, Sisku, Slavonskom Brodu, Splitu, Varaždinu, Vinkovcima i Zadru. 

Manifestacija se ne održava istovremeno u svim gradovima, tako da je Hod za život danas započeo u Zagrebu, a u Splitu će se održati 16. lipnja u 18 sati.

Predsjednica 'U ime obitelji' Željka Markić je rekla kako je sretna što se ove godine Hod za život održava u 15 gradova.

Rekla je da planiraju u saborsku proceduru uputiti prijedlog da žene mogu anonimno roditi i da se u bolnice postave tzv. gnijezda za bebe kako ne bi događale stvari, kao što je nedavni slučaj iz Zaprešića.

Na pitanje zalažu li se za zabranu pobačaja nije odgovorila direktno već je rekla da se zalažu za zaštitu svakog čovjeka i da život počinje začećem.

Prvi nacionalni Hod za život u Hrvatskoj održan je 21. svibnja 2016. u Zagrebu.

Vaša reakcija na temu