Hrvatska predsjednica o Tompsonovom 'Za dom spremni': Što se mene osobno tiče, mislim da se politika ne bi trebala miješati u glazbu

Hrvatska predsjednica o Tompsonovom 'Za dom spremni': Što se mene osobno tiče, mislim da se politika ne bi trebala miješati u glazbu

Thompson je svoj koncert u Slunju otvorio ovim pozdravom

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović bila je u Glini, na obilježavaju 22. obljetnice pobjede Oružanih snaga Republike Hrvatske u Glini, predajom 21. kordunskog korpusa tzv. RSK u oslobodilačkoj vojno-redarstvenoj operaciji 'Oluja'.

- Na današnji dan prije 22 godine zaokružili smo vojne operacije koje su dale biljeg i utvrdile hrvatsku samostalnost i neovisnost. Hvala svima koji su sudjelovali u operaciji - rekla je predsjendica na početku, a prenosi N1.

Upitana treba li Marko Perković Thompson biti kažnjen zbog započinanja koncerta u Slunju pozdravom 'Za dom spremni', predsjednica je rekla da misli da ministar branitelja na to pitanje može najbolje odgovoriti.

- Što se mene osobno tiče, mislim da se politika ne treba miješati u glazbu, a kad je riječ o bilo kakvoj krivičnoj odgovornosti, o tome trebaju reći svoju riječ pravosudna riječ Republike Hrvatske - rekla je predsjednica.

- Na pravosudnim organima je da ustale praksu, koja mora biti utemeljena na zakonodavstvu i pozitivnim propisima Republike Hrvatske - rekla je Grabar Kitarović za N1.


Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare