Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ivana Ninčević-Lesandrić šokirala govorom u Saboru: 'Vezali su me i strugali mi maternicu pola sata bez anestezije'

Ivana Ninčević-Lesandrić šokirala govorom u Saboru: 'Vezali su me i strugali mi maternicu pola sata bez anestezije'

Mostova zaszupnica je rekla da joj je to bilo 30 najmučnijih minuta u životu

Tijekom saborske rasprave o nepovjerenju ministru zdravstva Milanu Kujundžiću, Mostova zastupnica Ivana Ninčević-Lesandrić šokirala je javnost riječima:

- Nedavno sam završila na Hitnoj, imala sam spontani pobačaj u trećem mjesecu trudnoće. Tamo sam otišla kao i svaki građanin koji plaća zdravstveno ovoj državi, s punim povjerenjem. Dočekalo me 15. stoljeće, a mislim da je i tada bilo puno bolje. Svezali su mi ruke i noge, počeli su proces kiretaže na živo, bez anestezije. Dakle, struganje maternice, unutarnjeg organa, na živo, bez anestezije. To je bilo najmučnijih 30 minuta u mom životu, svaku sekundu bih vam mogla opisati jer mi je trajala vječnost, to je bilo 30 minuta ponižavanja svake žene.

Ministar Kujundžić joj je odgovorio da mu je žao zbog gubitka djeteta, te da bi morao imati medicinsku dokumentaciju da bi mogao reći više, ali da se u hrvatskim bolnicama ne radi na taj način bez anestezije.

Vaša reakcija na temu