Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Kardinal Puljić predvodi misu za žrtve masovne i pojedinačnih grobnica u Lovasu

Kardinal Puljić predvodi misu za žrtve masovne i pojedinačnih grobnica u Lovasu

Masovna grobnica pronađena u tom mjestu je po brojnosti žrtava odmah iz Ovčare

U subotu se obilježava 20. obljetnica od pokopa žrtava masovne i pojedinačnih grobnica u mjestu Lovas u Vukovarsko-srijemskoj županiji. U toj je općini pronađena masovna grobnica iz koje je ekshumirano 68 žrtava, dok je još 10 žrtava ekshumirano iz pojedinačnih grobnica. Svi su pokopani 21. ožujka 1998. godine, a masovna grobnica Lovas je po broju žrtava najveća nakon one na Ovčari.

Program obilježavanja počeo je jučer maratonom od Vukovara do Lovasa, dočekom maratonaca i polaganjem vijenaca na spomen obilježju masovne grobnice u Lovasu te projekcijom dokumentarnog filma 'Krvava berba grožđa', a nastavlja se subotu prijemom uzvanika u vijećnici Općine Lovas. Nakon toga će se položiti vijenci i pomoliti na spomen obilježju masovne grobnice u Lovasu. Molitvu će predvoditi uzoriti kardinal Vinko Puljić, nadbiskup i metropolit vrhbosanski s đakovačko-osječkim nadbiskupom Đurom Hranićem

Kardinal Puljić sudjelovat će i na komemoraciji za sve žrtve Općine Lovas stradale u Domovinskom ratu koja će se održati u Domu kulture Lovas, uz nastup Klape Hrvatske ratne mornarice Sv. Juraj.  U podne će kardinal Puljić u koncelebraciji nadbiskupa Hranića i svećenika Vukovarskog dekanata predvoditi misu zadušnicu u župnoj crkvi Sv. Mihaela arkanđela u Lovasu. 

Vaša reakcija na temu