Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Kolinda Grabar-Kitarović i 90 žena upozorile na strašan podatak

Kolinda Grabar-Kitarović i 90 žena upozorile na strašan podatak

Na Trgu bana Josipa Jelačića obilježen je Dan narcisa

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i 90 zdravih, oboljelih i izliječenih žena od raka obilježile su 21. Dan narcisa zajedničkom fotografijom na Trgu bana Josipa Jelačića, kojom upozoravaju na zastrašujući podatak da svaki mjesec 90 žena umre od raka dojke.

- U Hrvatskoj od raka dojke svaki mjesec, na žalost, umre 90 žena. Ovaj zabrinjavajući podatak je snažan poticaj organiziranja Dana narcisa ne samo u Zagrebu već i u brojnim mjestima diljem Hrvatske koji ima za cilj educirati žene o važnosti redovitih kliničkih, ultrazvučnih i mamografskih pregleda s ciljem što ranijeg otkrivanja raka dojke - rekao je prof. dr. Damir Eljuga, ginekolog-onkolog i predsjednik Hrvatske lige protiv raka. 

Dan narcisa koji se ove godine održao pod sloganom BUDI NARCISa - PREGLEDAVAJ DOJKE podržali su, među ostalim, još i potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, ministar zdravstva Milan Kujundžić...

Uz edukaciju, podjelu letaka i simboličnu humanitarnu podjelu narcisa, posjetiteljice su imale priliku obaviti i mamografski pregled zahvaljujući Programu preventivne mobilne mamografije koju osigurava Grad Zagreb. 

Vaša reakcija na temu