Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HRT Konstituiran Sabor, Jandroković izabran za predsjednika po treći put

Konstituiran Sabor, Jandroković izabran za predsjednika po treći put

Zastupnici su položili svečanu prisegu

Na konstituirajućoj sjednici 11. saziva Hrvatskog sabora, koju je za danas u 11 sati sazvao predsjednik RH Zoran Milanović, novoizabrani zastupnici izabrali su predsjednika i potpredsjednika Sabora te članove Mandatno-imunitetnog povjerenstva.

Osim toga, zastupnici su položili svečanu prisegu kojom započinju obnašati svoju dužnost, a istodobno je prestao mandat zastupnicima prethodnog saziva Sabora. 

Gordan Jandroković je izabran za predsjednika Sabora po treći put. 

'Da bi Sabor bio konstituiran, potrebno je pristupiti izboru predsjednika Sabora. Za izbor predsjednika Sabora podnesen je jedan prijedlog. Izborom predsjednika, Sabor je konstituiran', naveo je Jandroković.

Ante Sanader je obrazlažući zbog čega je Jandroković predložen za predsjednika Sabora je rekao kako ima više od 21 godinu iskustva u visokoj politici, da je obnašao različite dužnosti te da su mu građani sada dali povjerenje po sedmi put, piše N1.

Vaša reakcija na temu