Kotur pita Puljka: Jesu li Vesna Pusić, Anka Mrak-Taritaš i Ivan Jakovčić uništavali Hrvatsku kada su bili na vlasti sa SDP-om?

Kotur pita Puljka: Jesu li Vesna Pusić, Anka Mrak-Taritaš i Ivan Jakovčić uništavali Hrvatsku kada su bili na vlasti sa SDP-om?

Izjednačavanje SDP-a i HDZ-a od strane Ivice Puljka pogrešno je i štetno za Hrvatsku

Ivica Puljak često govori da su za upropaštavanje Hrvatske krivi HDZ i SDP, u omjeru 70-30 posto, koliko su obnašali vlast. Komentirajući posljednje demografske mjere predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović rekao je da bi jedina efikasna demografska politika bila ta da se ona, njeni suradnici, cijeli HDZ, SDP i svi koji su sudjelovali u upropaštavanju zemlje zauvijek maknu s političke scene. Predsjednik splitskog SDP-a Goran Kotur je reagirao na te riječi istaknutog člana stranke Pametno...

- Izjednačavanje SDP-a i HDZ-a od strane Ivice Puljka pogrešno je i štetno za Hrvatsku te samo ide na ruku HDZ-u i učvršćuje tu stranku na vlasti, a Hrvatsku na dnu Europske unije. Dobro se zna tko je Hrvatsku odveo preko ruba propasti, a tko je u dva navrata, nakon izbora 2000. i 2011. godine, bar donekle sanirao situaciju. Zagovaranje neoliberalnih poteza u stilu donatorice Martine Dalić doprinosi produljivanju krize. Upravo su takvi vjetrovi u okviru HDZ-ovog modela upravljanja Hrvatskom jako puno doprinijeli stvaranju katastrofalnog stanja u kojem se Hrvatska nalazi. U svaki veći problem u Hrvatskoj upleteni su strani neoliberalni faktori - kazao je Kotur.

Još je dodao:

- Odnosi li se micanje cijelog SDP-a zauvijek s političke scene, što zagovara Ivica Puljak i na sadašnje koalicijske partnere stranke Pametno iz Amsterdamske koalicije, koji su zajedno sa SDP-om sudjelovali u vlasti i izabrani su na listama SDP-a i partnera, poput Vesne Pusić, Anke Mrak-Taritaš i Ivana Jakovčića!? Nadam se da nakon kotarskih izbora u Splitu stranka Pametno neće postupiti kao u prošlom mandatu kada su, primjerice, gradske kotare Lučac-Manuš i Žnjan izručili HDZ-u.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare