Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MARIO RADIĆ: Moja veza s Vujnovcem je jedan od razloga zašto nisam ministar

MARIO RADIĆ: Moja veza s Vujnovcem je jedan od razloga zašto nisam ministar

'Ostajem kao pregovarač, to je dugotrajan proces i veliki dio pada na moja leđa'

Mario Radić iz Domovinskog pokreta na N1 televiziji govorio je o sastavu nove Vlade i zašto je ispao iz kadrovske križaljke te nije pronašao svoje mjesto među ministrima.

'Bilo je par razloga. Jedan od njih je Ministarstvo demografije, imali smo puno razgovara oko toga, ali oko toga nema adekvatnog prostora.

Prvi zadatak ministra će biti naći adekvatan prostor, ja tu nisam najspretniji. Drago mi je što je Šipić to prihvatio.

Drugi razlog, DP je napravio odličan rezultat i imali smo ogroman porast. Zajedno smo zaključili da je najbolje da Šipić preuzme tu ulogu, a moja je uloga koordinatora na koalicijskim sastancima. Ja ću ostati u demografiji, vjerojatno ću nastaviti tu pomagati i biti savjetnik ministra.

To je bila moja odluka i odluka stranke', dodao je.

Radić je istaknuo da ta odluka nije imala veze s premijerom Andrejom Plenkovićem. Dodao je da je jedan od razloga zašto nije ministar u vladi i PPD.

'Moja povezanost s Pavlom Vujnovcem je jedan od razloga, ali to je žalosno. Ako sam ja dioničar u nekoj tvrtki i prenio sam upravljačka prava na odvjetnički ured i tu ima puno dioničara, to nema veze s poslovanjem, ali mora se o nečemu pričati pa je to tako'.

Radić je istaknuo da nigdje ne odlazi i da ostaje u stranci: 'Ostajem kao pregovarač, to je dugotrajan proces i veliki dio pada na moja leđa'.

Dodao je da je svoja upravljačka prava prenio na drugog odvjetnika.

Radić je odgovorio na pitanje može li Ante Šušnjar raditi neovisno.

'Promet PPD-a pada jer će Vujnovac jedan dio poslovanja preseliti u Švicarsku. Hrvatska će izgubiti milijardu eura poreza, to će biti rezultat kampanje Nikole Grmoje. Ja sam za potpunu transparentnost, ali na ovaj način i bez osnova prozivati ljude. Ante Šušnjar je odvjetnik i zna sve o poslovanju', istaknuo je.

Radić je rekao da je Ministarstvo energetike nuđeno u pregovorima: 'Tražili smo Ministarstvo kulture, ovdje smo se našli i to je sada za nas završena priča. To nije bio naš prvi zahtjev. Legitimno je od HDZ-a da želi takvo Ministarstvo dati nekom drugom. Dao nam je vrući krumpir.

Komentirao je koalicijski sporazum HDZ-a i DP-a: 'To je početna pozicija za daljnji rad. Ne možemo izaći pred birače i reći da smo postigli sve što smo obećavali'.

Objasnio je kakav je odnos između njega i Plenkovića: 'Ovo je bila jedina opcija da se napravi vlada. Zbog SDSS-a i Možemo smo suzili prostor, to je bila jedina opcija, a sada sviđa li se netko nekom je druga priča'.

Dodao je i da nema trzavica između njega i Ivana Penave: 'Jedna je struja i to jaka struja', kazao je.

Vaša reakcija na temu