Foto: Veljko Martinović Martin Pauk o ratifikaciji Istanbulske konvencije: Plenković će biti upamćen kao grobar HDZ-a

Martin Pauk o ratifikaciji Istanbulske konvencije: Plenković će biti upamćen kao grobar HDZ-a

Dosad je birače uz HDZ vezala samo emocija nastala u Domovinskom ratu, koaliranjem s Pupovcem i uvođenjem Istanbulske konvencije te emocije više nema, drži splitski gradski vijećnik

Zbog stava oko Istanbulske konvencije nezavisni gradski vijećnik Martin Mladen Pauk (se) pita uništava li Andrej Plenković namjerno HDZ.

- Nakon posljednjeg 'salto mortalea' premijera Plenkovića i njegova užeg kabineta, ostaje za upitati se samo jedno pitanje - je li Andrej Plenković postavljen s jasnim ciljem i namjerom uništavanja podrške HDZ-u - krenuo je Pauk.

Naime, obrazlaže, javno je poznata i stotinu puta ponovljena teza kako je Plenkovićev krajnji cilj mjesto u predsjedništvu Europske komisije u Bruxellesu, a sve je očitije kako neće birati ni sredstvo ni način da ostvari taj cilj.

Pauk drži da ratificiranje Istanbulske konvencije nije politika niti HDZ-a niti HDZ-ovih birača, to je politika Europske unije, SDP-a, HNS-a, Pametnog itd. 

- Plenković se u ovom slučaju, kao inače, ponio sluganski i duboko razočarao 99 posto birača stranke koji su dosad svašta pretrpjeli, ali ovo sigurno neće. Plenković je izdao HDZ, Plenković je izdao načela stranke utemeljene na konzervativnim načelima i domoljubnom pokretu - ustvrdio je.

Navodi i kako je u samo jednoj noći  zasigurno prepolovio rejting HDZ-a i otjerao od stranke one najtvrdokornije i najvjernije birače koji mu ovaj čin neće moći oprostiti zbog vlastite savjesti i morala.

Drži i da je u samo godinu i pol dana, Andrej Plenković natjerao HDZ da povuče dotad nezamislive i nedopustive poteze. Izdvaja tako koaliciju s Pupovcem, s HNS-om, ugošćavanje, kako je napisao,  (bivšeg) četnika Vučića u suradnji s Kolindom, ratifikaciju 'nakaradne Istanbulske konvencije'... 

Nakon svih grijeha stranke, mišljenja je Pauk, dosad je birače uz HDZ vezala samo emocija nastala u Domovinskom ratu i utemeljena na konzervativnim načelima. Koaliranjem s Pupovcem i uvođenjem Istanbulske konvencije, te emocije definitivno više nema.

- Plenković će biti upamćen kao grobar HDZ-a, a njegovo mjesto najsnažnijeg u zemlji zauzet će konzervativna stranka poput mađarskog Fidesza (Viktor Orban) ili austrijskog ÖVP-a (Sebastian Kurz) - poručio je.

Što se Plenkovića tiče, podvlači, zadatak je obavljen. 

- On će postati predsjednik Europske komisije, a cijena za to bila je rejting HDZ-a - zaključio je Pauk.

Uz objavu je i priložio fotografiju Plenkovića preko koje je stavio stihove Matoševe pjesme.


Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare