Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Milan Kujundžić: Bijedno je u političke svrhe koristiti smrt mladog čovjeka

Milan Kujundžić: Bijedno je u političke svrhe koristiti smrt mladog čovjeka

Ministar zdravstva je komentirao slučaj koji je potresao Hrvatsku

Nakon što je premijera Andreja Plenkovića izvijestio o obavljenom zdravstveno-inspekcijskom nadzoru povodom tragične smrti mladog Mattea Ružića u Zaprešiću, ministar zdravstva Milan Kujundžić se obratio javnosti.

- Inspekcijski nalaz je pokazao da je sve bilo po pravilima. U 17.07 sati došao je prvi poziv i tada djelatnica prepoznaje da je to najviša razina i aktivira se crveni sustav. Odmah se poziva tim T1, ali liječnik je u Vinogradskoj. Tada se aktivira prva linija u Zaprešiću. U roku od tri minute vozilo je bilo kod preminulog pacijenta. Vjerojatno je u podlozi bila još neka bolest koja je dovela do toga da je nastupila nagla smrt. Ono što mi znamo je da je mladić imao astmu - kazao je Kujundžić.

- Ljudi umiru i uz hitnu pomoć. Da je bilo liječnika ne bi se ništa promijenilo, ali pričekajmo nalaze obdukcije - dodao je.

O kritikama iz Mosta je, mešu ostalim, rekao:

- Bijedno je koristiti u političke svrhe smrt mladog čovjeka.

Dodao je da mogu pričati u Saboru, ali da ne mogu o medicini jer na tom području nisu na razini.

Rekao je i da neće dati ostavku jer sustav funkcionira.

- Mislim da je većina Hrvata zadovoljna zdravstvenim sustavom kakav imamo - zaključio je ministar.

Vaša reakcija na temu