Ministar Butković o aferi u Jadroliniji: 'Postupak nabave nije bio zakonit i transparentan'

Ministar Butković o aferi u Jadroliniji: 'Postupak nabave nije bio zakonit i transparentan'

Oleg Butković danas je u Splitu boravio na okruglom stolu o gužvama u turističkim središtima, a komentirao je i slučaj koji potresa državnog brodara

Nova afera sa sumnjivom nabavom katamarana iz Singapura potresa Jadroliniju. U javnost je dospjela komunikacija koja ukazuje na nepravilnosti u natječaju teškom 36 milijuna eura. Ministar Oleg Butković danas je u Splitu boravio na okruglom stolu o gužvama u turističkim središtima pa je komentirao i ovaj slučaj. 

- Jadrolinija je strateška tvrtka jako bitna za povezivanje otoka. Jedna od glavnih zadaća Uprave je i nabavka novih brodova. Postupak koji je rađen u Jadroliniji nije bio onakav kakav sam ja htio. Nije bio transparentan. Moja zadaća kao ministra je da pratim sve što se događa u mom resoru. Moram pratiti postupke da budu zakoniti i transparentni. Ovaj postupak, po onome što sam ja vidio, nije bio takav - kazao je Butković. 

Novinari su ga pitali hoće li smijeniti Upravu. 

- Pustimo sada smjenu Uprave. O tome odlučuju Nadzorni odbor ili Skupština. Pričekajte da sve informacije skupimo, sigurno ćemo donijeti odgovarajuću odluku. Da sam na mjestu članova Uprave i ljudi koji su provodili ovaj postupak, znam što bih učinio - kazao je ministar. 

Prijava USKOK-u, zanimalo je novinare. 

- Pustimo te stvari, to ne bih komentirao - ogradio se Butković. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare