Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Vlada.hr Ministar Davor Ivo Stier podnio ostavku!

Ministar Davor Ivo Stier podnio ostavku!

Potrebno je jačati demokršćansku opciju u neposrednom kontaktu s građanima

Davor Ivo Stier podnio je ostavku na funkciju ministra vanjskih i europskih poslova, te se vraća u Sabor. O tome se nagađalo od kada je Andrej Plenković dogovorio koaliciju HNS-a i HDZ-a...

- Vrijeme je za novu fazu u hrvatskoj vanjskoj politici. Danas ću pojasniti što znači nova faza. Prije tjedan dana od premijera sam tražio da u ovoj novoj fazi imenuje novu osobu na čelu Ministarstva. Osim stabilnosti, Vladi treba i funkcionalnost. Isto tako je potrebno jačati i demokršćansku opciju u neposrednom kontaktu s građanima, a moja je procjena da to mogu učiniti najbolje kao politički tajnik HDZ-a i kao zastupnik - kazao je Stier.

Zahvalio se svim djelatnicima i djelatnicama, a posebno državnim tajnicama i dužnosnicima.

- Nova zadaća koja je preda mnom je ono što sam zajedno s Andrejom obećao na unutarstranačkim izborima. Vrijeme je da uvedemo načelo jedan član, jedan glas na svim razinama, i vjerujem da bi to trebale uvesti sve stranke. Svi članovi HDZ-a moraju imati pravo izabrati ljude koji donose ključne odluke za stranku, ali u za Hrvatsku - kazao je na konferenciji za novinare.

Nije želio odgovarati na pitanja medija.


Vaša reakcija na temu