Miro Bulj podržao prosvjednike na Trgu bana Jelačića: Prosvjed protiv četnika Vučića je zabranjen političkom odlukom i to je protuzakonito!

Miro Bulj podržao prosvjednike na Trgu bana Jelačića: Prosvjed protiv četnika Vučića je zabranjen političkom odlukom i to je protuzakonito!

Svi prosvjedi koji su bili legalno do sada najavljeni su i održani, osim ovoga, smatra saborski zastupnik Mosta

Prosvjed protiv dolaska predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Zagreb, kojeg su organizirale udovice branitelja iz Domovinskog rata, nije se mogao održati na Trgu sv. Marka kako je bilo zamišljeno i najavljeno, već je prebačen na Trg bana Jelačića. Okupljeni prosvjednici su izrazili nezadovoljstvo što je prosvjed na Markovom trgu zabranjen i premješten na Trg bana Jelačića, a iz zagrebačke policije su poručili da se ne radi o zabrani prosvjeda već da su privremeno morali ograničiti pristup Markovom trgu budući da su procijenili da je to potrebno po Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima. 

Podršku prosvjednicima dao je i Miro Bulj, branitelj i saborski zastupnik Mosta, koji je kazao da je žalosno i sramotno što su na Markovom trgu postavljene barikade za udovice hrvatskih branitelja.

- Svi prosvjedi koji su legalno najavljeni mogu se održati. Evo, za udovice poginulih branitelja i njihovih obitelji je zabranjen prosvjed zbog dolaska predsjednika Srbije, četnika Vučića. To je nelogično, protuzakonito i nepravedno. Jasno je da je to politička odluka i po meni je to sramotno! Ipak je to mirni prosvjed, legalno je prijavljen u skladu sa svim zakonskim procedurama i činjenica je da su protuzakonito političkom odlukom zabranili prosvjed. To je žalosno. Svi prosvjedi koji su legalno bili do sada bili najavljeni su i održani, osim ovoga - prokomentirao je Bulj. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare