Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Otac male Mile: Ni u najluđim snovima nitko nije očekivao ovakvu reakciju na liječenje!

Otac male Mile: Ni u najluđim snovima nitko nije očekivao ovakvu reakciju na liječenje!

Marin Rončević je s javnošću podijelio sreću nakon što su stigli podaci MRD analize

Marin Rončević. otac male Mile koja je ujedinila Hrvatsku, danas je za Index podijelio dobre vijesti. Otkrio je da su stigli prvi Milini nalazi koji su bolji od očekivanog. 

- Nakon što smo divljali i skakali i zvali rođake i prijatelje evo pišem poruku. MRD joj je manji od 0,1 posto. Ono što je bitno je da ni u najluđim snovima nitko nije očekivao takvu reakciju na liječenje - rekao je za Index. 

MRD je analiza kojom se određuje koliko je postotak leukemijskih blasta u odnosu na sve stanice u uzorku koštane srži. Kako je rekao Milin tata, u Hrvatskoj je Milin MRD bio 88 pa potom 50 posto. Sada je ispod 0,1. Dodao je kako bi sve ispod 10 posto bilo super, ispod 5 odlično, ali kako je ovaj rezultat nevjerojatan. 

Poručio je kako je teška borba i dalje pred njima, da je transplantacija koju Mila očekuje opasna i kako bolest u narednih pet godina može naći neki put.

- Ali, ovo je izvan svih očekivanja, dobar rezultat nakon samo pola prvog ciklusa. A ona izgleda super, odličnog je stanja - dodao je. 

Vaša reakcija na temu