Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Plenković: Ne prihvaćam Krstičevićevu ostavku!

Plenković: Ne prihvaćam Krstičevićevu ostavku!

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane ima još jako puno za dati Hrvatskoj

Na izvanrednoj konferenciji za medije koju je održao u Zagrebu nakon što je obišao požarišta u Splitu i okolici, premijer Andrej Plenković je kazao kako ne prihvaća ostavku potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića.

- Čuli smo se kratko, ja i Krstičević. Rekao sam mu da se smiri. Potpredsjednik Vlade i ministar obrane ima još jako puno za dati Hrvatskoj, a osobito ministarstvu obrane - kazao je.

Nije se, rekao je, čuo s predsjednicom. Kolinda Grabar-Kitarović, podsjetimo,  prva je prozvala zakašnjelu reakciju vojske čime je, vjerojatno, izazvala reakciju Krstičevića da bi potom i ona izjavila da ne prihvaća ostavku ministra i da nije on odgovoran nego da je s terena trebao stići poziv.

- Nije mi jasno na temelju kojih je informacija predsjednica donijela ovakav zaključak. Ja sam bio u avionu kad sam čuo tu vijest. Ministar obrane je anticipirao odluku tijekom dana i iz Gospića već poslao vojnike u Split da budu pripravni. Tu možemo jedino pohvaliti preventivni angažman ministra koji ima istančan instinkt ratnog zapovjednika. Ne znam odakle njoj takve informacije - uzvratio je predsjednici koja je, očito, izazvala kaos izjavama iz Salzburga.

Vaša reakcija na temu