Foto: Joško Šupić Plenković i Marić oduševljeni novim kreditnim rejtingom Hrvatske

Plenković i Marić oduševljeni novim kreditnim rejtingom Hrvatske

Želimo da rejting ide još jednu stepenicu gore, da se vrati gdje mu je mjesto - rekao je ministar financija

Predsjednik Vlade Andrej Plenković osvrnuo se i na informaciju o kreditnom rejtingu koji je rejting agencija Fitch podigla na BB+ uz stabilne izglede.

- Sad smo samo na stepenici nakon koje slijedi investicijski rejting što je dio našega programa - dio ciljeva Vlade na ekonomskom planu, na planu fiskalne konsolidacije - poručio je predsjednik Vlade.

Podsjetio je na dobre rezultate turističke sezone, vrlo mudru i odgovornu politiku javnih financija te pozitivne pokazatelje, efekte porezne reforme koji su doveli do povećanja plaća kod velikog broja ljudi, kao i do veće potrošnje što se osobito vidjelo tijekom prosinca.

- Svi ti rezultati, kontroliranje krize u najvećoj kompaniji na način na koji smo to do sada napravili očito i kod ključnih svjetskih rejting agencija dovodi do pozitivnih ocjena - istaknuo je predsjednik Vlade Plenković, dodavši da je i ta vijest, nakon suficita opće konsolidirane države, ohrabrujuća za hrvatsko gospodarstvo i cijelu Vladu da nastavi s procesom reformi.

Ministar financija Zdravko Marić ocijenio je vijest o povećanom kreditnom rejtingu sjajnom.

- I na taj način smo na onom putu koji smo si zacrtali, a to je što prije vratiti investicijski rejting - rekao je ministar financija.

- Želimo da rejting ide još jednu stepenicu gore, da se vrati gdje mu je mjesto. Proteklih mjeseci govorio sam o situaciji na financijskim tržištima. Ona su ta koja sve te rezultate kalkuliraju u cijenu duga Hrvatske i mislim da ove sve uštede na kamatama koje smo ostvarili ove godine zapravo su rezultat i plod toga - zaključio je ministar financija Marić.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare