Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Provjerite kojih pet rješenja za zaštićene najmoprimce nude izmjene Zakona o najmu stanova

Provjerite kojih pet rješenja za zaštićene najmoprimce nude izmjene Zakona o najmu stanova

Potpredsjednik Vlade je uvjeren da će Zakon 'proći' u petak

U petak bi u Saboru trebale biti izglasane izmjene Zakona o najmu stanova koje predviđaju da zaštićeni najmoprimci moraju do 1. rujna 2023. predati u posjed stan vlasnicima. Predrag Štromar, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja, rekao je u Splitu da je siguran da će Zakon biti izglasan.

- Nema više odgađanja, taj zakon jednostavno moramo donijeti - rekao je on i nabrojio pet rješenja koja prijedlog Zakona nudi u vezi problema zaštićenih najmoprimaca.

- To je jedna nepravda koja traje već više od 70 godina. Nitko se nije htio time baviti, ali moramo rješavati nepravde. Mi znamo po ovom Zakonu kad će vlasnici ući u svoj stan, kada će stvarno postati vlasnici, ali imamo i rješenja za sve one koji su trenutno u tim stanovima. Imamo pet rješenja, oni imaju pravo prvokupa stanova od jedinica lokalne samouprave i države, imaju pravo prvokupa POS stanova, imaju pravo najma ispred ostalih za POS, imaju pravo na subvencionirane kredite i imaju pravo na smještaj u domovima za starije i nemoćne. Omogućili smo sve i sigurni smo da će zakon proći - rekao je Štromar.

Vaša reakcija na temu