Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PU ZAGREBAČKA O INCIDENTU NA OTKRIVANJU SPOMENIKA TUĐMANU  'Erceg je vikao i galamio, bio je naročito drzak i nepristojan'

PU ZAGREBAČKA O INCIDENTU NA OTKRIVANJU SPOMENIKA TUĐMANU 'Erceg je vikao i galamio, bio je naročito drzak i nepristojan'

Policija nije odgovorila zbog čega su tražili novčanu i zatvorsku kaznu, kao ni na Ercegove navode o policijskoj brutalnosti

Policijska uprava u Zagrebu odgovorila nam je na naš upit oko postupanja prema Zoranu Ercegu koji je priveden prije dva dana zbog remećenja reda i mira na otkrivanju spomenika Franji Tuđmanu u Zagrebu.

'10. prosinca u 15.57 na raskrižju Ulice grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice na javnom okupljanju prilikom otkrivanja spomenika prvom predsjedniku RH dr. Franji Tuđmanu navedena osoba je vikom i galamom remetila javni red i mir ponašajući se na naročito drzak i nepristojan način. Tim je ponašanjem ispunio obilježja prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Jedna zasad nepoznata osoba ga je udarila, a druga nepoznata osoba vrijeđala vičući. U tom trenutku su ga iz mase okupljenih izveli pripadnici zaštitarske tvrtke te ga predali policijskim službenicima', naveli su u PU zagrebačkoj.

To je ono što se uglavnom i moglo vidjeti na snimci koju su jučer ujutro objavili portali. Erceg nam se danas požalio da je bio izložen policijskoj brutalnosti i da je policija od Prekršajnog suda zatražila da ga kazne i novčano i zatvorski. Mi smo o tome pitali policiju, no na ta pitanja odgovor nismo dobili.

'Osumnjičeni 59-godišnjak je isti dan u zakonskom roku kao uhićenik uz optužni prijedlog zbog osnova sumnje zbog prethodno navedenog prekršaja priveden u prostorije Prekršajnog suda u Zagrebu, gdje mu je tijekom ispitivanja ponovno pozlilo te ga je ekipa Hitne medicinske pomoći ponovno odvezla na pružanje liječničke pomoći i pregled u KBC Zagreb. U tijeku je kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska zasad još nepoznatih osoba koje su udarile i verbalno napale 59-godišnjaka. Po utvrđivanju njihova identiteta pokrenut će se odgovarajući postupci', naveli su u zagrebačkoj policiji.  

 

Vaša reakcija na temu