Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Ranko Ostojić: Odbili su moj prijedlog da Hrvatski sabor bude pokrovitelj obilježavanja Dana Europe i Dana pobjede protiv fašizma

Ranko Ostojić: Odbili su moj prijedlog da Hrvatski sabor bude pokrovitelj obilježavanja Dana Europe i Dana pobjede protiv fašizma

Iza toga stoji stalna revizija povijesti i negiranje najvažnijeg - da smo bili pobjednička zemlja

Predsjedništvo Sabora je odbilo prijedlog SDP-ovog zastupnika Ranka Ostojića da Hrvatski sabor bude pokrovitelj obilježavanja Dana Europe i Dana pobjede protiv fašizma. Otkrio je to  upravo Ostojić na promociji knjige Ive Anića 'Bog je netko drugi' u klubu Zenta. Kako je rekao, Dan Europe i Dan pobjede protiv fašizma se  nigdje zapravo ne obilježava u Hrvatskoj.

- Neistina je da se slavi kod nas. Želio sam potaknuti da se na Europskom trgu u Zagrebu napravi barem jedna manifestacija, a oni su to našli shodno za odbiti iz birokratskih razloga. Ono što sam siguran je da iza toga stoji stalna revizija povijesti i stalno negiranje  najvažnije stvari, a to je da smo mi bili pobjednička zemlja, zemlja koja je pobijedila fašizam - obrazložio nam je Ostojić.

Naglasio je i kako je na antifašizmu temeljena današnja Europska unija, a ne samo Hrvatska.

U siječnju je, podsjetimo, odbijen i Ostojićev prijedlog da Sabor bude pokrovitelj 75. obljetnice Bitke na Sutjesci.

Vaša reakcija na temu