Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Škorić o presudi Karadžiću: Haški tribunal je stavio konačni pečat genocidnoj velikosrpskoj politici

Škorić o presudi Karadžiću: Haški tribunal je stavio konačni pečat genocidnoj velikosrpskoj politici

'Očekujemo da će svoju dužnost haški tribunal na ovaj način obaviti i u predmetu Stanišić/Simatović čiji epilog još iščekujemo'

Saborski zastupnik i čelnik splitskog HDZ-a Petar Škorić osvrnuo se na hašku presudu Radovanu Karadžiću.

- Današnjom presudom je haški tribunal, odnosno Mehanizam za međunarodne kaznene sudove, stavio konačni pečat genocidnoj velikosrpskoj politici koja je u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu iza sebe ostavila toliki broj žrtava koje su se našle na putu monstruoznoj politici genocida i etničkog čišćenja koje su vršili izdanci službenog Beograda, a među kojima je i danas na doživotnu kaznu osuđeni Radovan Karadžić. Nikakav čin ne može obiteljima ubijenih vratiti njihove najmilije niti im može pružiti dovoljnu zadovoljštinu, ali budući naraštaji će biti zahvalni zato što je jedna ovako bolna i krvava stranica povijesti dobila svoj pravosudni epilog i da su se stvari nazvale pravim imenom. Očekujemo da će svoju dužnost haški tribunal na ovaj način obaviti i u predmetu Stanišić/Simatović čiji epilog još iščekujemo - napisao je Škorić.

Vaša reakcija na temu