Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SPINRAZA ZA SVE: Prosvjednici stižu na Markov trg

SPINRAZA ZA SVE: Prosvjednici stižu na Markov trg

Organizira ga udruga Kolibrići, a u autobusu za Zagreb bit će i mala Omišanka Nora

Sljedeću subotu, 26. siječnja, na Markovu trgu od 11 sati održat će se prosvjed 'Spinraza za sve' u organizaciji udruge Kolibrići.

- Obećali smo štititi pravo na liječenje svih oboljelih od spinalne mišićne atrofije. Za razliku od premijera i ministra zdravstva mi držimo do svoje riječi i ispunjavamo svoja obećanja. Nakon Omiša, Siska, Pisarovine i Novske došao je red i da na Trgu Sv. Marka u Zagrebu 26.01. u 11 sati poručimo vladajućima da nećemo trpjeti diskriminaciju u liječenju oboljelih od SMA - kažu.

 Ističu da je struka rekla da lijek ima učinka i na djecu na respiratoru, kao i na starije od 18 godina.

-  Rečeno je da su negdje morali podvući administrativnu crtu. Zdravstvene institucije Hrvatske svjesno su tim činom diskriminirale dio oboljelih. Svi građani trebaju imati jednako pravo na pristup liječenju. Zemlje u okruženju liječe sve svoje oboljele svjesne da oni vremena za čekanje nemaju jer se radi o izrazito teškoj i progresivnoj bolesti.  Nitko nema pravo uzeti nadu oboljelima od SMA i mogućnost da se danas zaustavi ova bolest. Danas su žrtve diskriminacije u liječenju naši najmiliji, već sutra to mogu biti vaša djeca, braća, sestre, prijatelji... Dođite i podržite nas u borbi za ostvarivanjem prava na liječenje svih oboljelih od SMA - poziv je organizatora.

U autobusu za Zagreb, dodajmo, bit će i djevojčica Nora iz Omiša kojoj nije odobren lijek dok se bori s bolešću na respiratoru.

Vaša reakcija na temu