Splitski SDP očitao Vulinu lekciju iz povijesti zbog izjave da će Vučića u Zagrebu dočekati ustaše

Splitski SDP očitao Vulinu lekciju iz povijesti zbog izjave da će Vučića u Zagrebu dočekati ustaše

Eleonora Mandić je poručila ministru obrane Srbije da se suzdrži pogrešnih komentara, a rekla je i da je u njegovoj državi na djelu službena rehabilitacija četnika

SDP Split je reagirao na izjavu ministra obrane Srbije Aleksandra Vulina koji je rekao da ustaštvo i ustaše nikada nisu izašle iz politike i javnog života Hrvatske i da očekuje da će Aleksandra Vučića tijekom njegova posjeta Zagrebu dočekati ustaše na trgovima i pokušati doći do njega.

- Mi, hrvatski branitelji, SDP-ovci i socijaldemokrati žestoko se protivimo izjavama ministra obrane Srbije Aleksandra Vulina o ustašama koji će navodno dočekati predsjednika Srbije u Hrvatskoj - poručili su iz SDP-a.

Predsjednica savjeta za branitelje SDP-a Split Eleonora Mandić je rekla da Vulina želi podsjetiti na povijesne činjenice o stvaranju Hrvatske.

- Našu državu u Domovinskom ratu branili su časno i pošteno građani Hrvatske, bez obzira na to jesu li Hrvati, Srbi, Bošnjaci, katolici, pravoslavci, muslimani, ateisti... Ista ta Hrvatska nastala je na tekovinama antifašističke borbe, što piše i u našem Ustavu, a ne ustaške NDH. Smatramo da bi i hrvatski državni vrh trebao to jasnije isticati i to stalno a ne samo prigodno. Zahtjevamo od ministra obrane Srbije Aleksandra Vulina da se ubuduće suzdrži takvih pogrešnih komentara o Hrvatskoj, pogotovo s obzirom na činjenicu da je u Srbiji na djelu službena i javna rehabilitacija četnika. Povijesne činjenice i hrvatski antifašistički pokret ne mogu se izbrisati ni negirati - rekla je Mandić.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare