Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Studenti blokiraju Hrvatske studije

Studenti blokiraju Hrvatske studije

Razlog je izglasavanje nulte upisne kvote za studij filozofije

Zbog izglasavanja nulte upisne kvote za studij filozofije na Hrvatskim studijima, na parkiralištu iza glavne zgrade Hrvatskih studija održan je prvi Studentski sabor, po svojoj formi sličan plenumu. 

Kako piše Index.hr, studenti na Saboru su odlučili: ide se u blokadu Hrvatskih studija.

Organizator prosvjeda je inicijativa 'Studenti govore' s Hrvatskih studija, a okupili su se kako bi raspravljali o trenutačnoj situaciji na Hrvatskim studijima, zbog kojih su i tražili blokadu nastave.

- Budući da se djelovanje u institucionalnim okvirima pokazalo kao neučinkovito, mi kao Udruženje udruga Hrvatskih studija 'Studenti govore' tražimo vašu podršku za blokadu nastave. Ako se blokada izglasa odmah krećemo u njenu realizaciju - pisalo je u pozivu na Sabor. 

Nakon izglasavanja blokade, studenti su uz bubnjeve i zvižduke ušli u zgradu Hrvatskih studija. Ulaze u dvorane i skandirajući i bubnjajući, pozivaju ostale studente van. Ispraznili su i najveću dvoranu na fakultetu, prekinuvši predavanje.

Studenti su se podijelili u tri skupine, jedna za dvorane koje nose imena po hrvatskim otocima, jedna za glavnu zgradu i jedna za najveću dvoranu Zagreb. Pozivaju sudionike blokade da ne budu nasilni.

Čuje se skandiranje 'uprava odlazi', a sve prate i jake snage policije.

Vaša reakcija na temu