Todorić: Gospodine Ramljak, tko vas je učinio bliskim Agrokoru?

Todorić: Gospodine Ramljak, tko vas je učinio bliskim Agrokoru?

U kojoj ste funkciji bili na sastanku s ljudima iz Knaightheada?

Bivši čelnik Agrokora Ivica Todorić opet se oglasio na svojoj službenoj stranici. Objavu je nazvao 'Zašto je Ramljak namještao bilance?'

Naveo je Todorić u novoj objavi da se najviše straši jest scenarij u kojem će se firme koje su, tvrdi, njegov menadžment i on restrukturirali i konsolidirali, biti prodane u bescjenje, a one koje su tek trebali restrukturirati, biti uništene.

- Poštovani gospodine Ramljak, jučer ste jasno naglasili kako ste se s predstavnicima fonda Knighthead susreli još 30. ožujka, dakle prije donošenja Lex Agrokora jer ste, kako ste naveli, bili bliski situaciji oko Agrokora. Tko Vas je učinio bliskim Agrokoru? U kojoj ste funkciji, a tek ste 10. travnja imenovani izvanrednim povjerenikom, bili na sastanku s ljudima iz Knaightheada? - pita ga Todorić.

Nastavlja pitanjem zašto je to važno.

- Zbog činjenice da je vidljivo za koga ste namještali bilance! Bilance nije izradila revizorska kuća, nego Vaša uprava s jasnim ciljem - optužuje Todorić Ramljaka.

Također smatra važnim da javnosti kaže je li Ramljak li s fondom Knighthead surađivao i prije tog vremena na poslovima u šibenskom TLM-u.

- Znate li da je u slaganju i namještanju bilanci u kojima su uočljivi propusti u primjeni računovodstvenih i revizorskih standarda sudjelovala osoba iz fonda Knighthead uz pomoć Vlade Bošnjaka te još dvije osobe iz Agrokora? Ja imam takva saznanja i te ću osobe kazneno prijaviti za nedopustive računovodstvene manipulacije - najavljuje.

Dodaje i da će sve otkriti vrlo bliska budućnost. 

-  Kada bi zaista firme bile tako loše kako ih se pokušava prikazati, onda je svima jasno da ih nitko ne bi htio niti kupiti! Zašto bi bilo tko kupio nešto što ima negativnu vrijednost u milijardama kuna? - piše.

 Sada će se vidjeti, smatra,  da li će se pojaviti 'kupci' i kroz nagodbu preuzeti kompanije!? 

- Ako se pojave, onda je potpuno jasno da je cijela operacija s Lexom bila paravan za obezvrjeđivanje Agrokora kako bi se tako obezvrijeđen praktično darovao! Tada će biti kristalno jasno da neustavni Lex nije niti trebao biti izglasan i da je zastrašivanje javnosti stečajem da nije bilo Lexa zaista dimna zavjesa! - tvrdi.

Te dodaje:

- Ono čega se ja najviše strašim jest scenarij u kojem će se firme koje smo moj menadžment i ja restrukturirali i konsolidirali, biti prodane u bescjenje, a one koje smo tek trebali restrukturirati, biti uništene!

Na koncu poručuje Vladinom povjereniku:

- Gospodine Ramljak, ne skrivajte se iza političkih pokrovitelja iz Vlade, ovo su jednostavna pitanja na koja ćete morati odgovoriti.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare