Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: index.hr U sudskom spisu greškom završio šalabahter s Mamićevim uputama Lovrenu kako da svjedoči

U sudskom spisu greškom završio šalabahter s Mamićevim uputama Lovrenu kako da svjedoči

Mamićeva obrana zatražila je da se povuče iz spisa jer je tamo završio 'greškom'

Zdravko Mamić napravio je veliki kiks na suđenju u Osijeku, gdje je optuženik za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuna iz gradskog kluba Dinamo te poreznu prijevaru od barem 12,2 milijuna kuna. 

Gazda Dinama udaljen je sa suđenja početkom rujna prošle godine zbog stalnih ispada i nepoštivanja suda, ali se vratio na ročište prošlog mjeseca.

Kako piše Index, tada je na sud došao noseći vrećice s Dinamovim grbom, u kojima su se nalazili dokumenti kojima je dokazivao svoje tvrdnje da je 'nevin'.

Ali, danas se ispostavilo da je među tom hrpom papira bio i onaj na kojem su upute Dejanu Lovrenu kako da svjedoči.

Mamićeva obrana zatražila je da se Mamićev šalabahter njegovom štićeniku povuče iz spisa jer je tamo završio 'greškom'. Kako su odvjetnici Dinamovog gazde objasnili, 'to su samo naše bilješke.'

Tužitelji pak tvrde da se na papiru jasno vidi da su to upute Lovrenu kako bi trebao svjedočiti, jer tamo piše: 'Na eventualno pitanje USKOK-a...', nakon čega je naveden odgovor. 

Upravo je tijekom Lovrenovog svjedočenja 1. rujna prošle godine Mamić podivljao, nakon čega je udaljen iz sudnice. Stoper reprezentacije Hrvatske prošao je daleko gore. Protiv njega je nakon spomenutog svjedočenja pokrenuta istraga zbog sumnje u lažno svjedočenje. 

Suđenje Mamiću rezultiralo je još jednom istragom, a zatim i optužnicom za lažno svjedočenje. Podignuta je protiv Luke Modrića, kapetana reprezentacije Hrvatske.

Vaša reakcija na temu