Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Umro je hrvatski meteorolog Milan Sijerković

Umro je hrvatski meteorolog Milan Sijerković

Sijerković je umro u Zagrebu u 83. godini života

Umro je hrvatski meteorolog Milan Sijerković

Sijerković je umro u Zagrebu u 83. godini života. O odlasku Milana Sijerkovića obavijestilo je Hrvatsko meteorološko društvo. 

Bio je jedno od najprepoznatljivijih televizijskih lica, a kao meteorolog je na televiziji počeo raditi prije 50 godina. 

Diplomirao je i magistrirao geofiziku s meteorologijom na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu.

Od 1963. do odlaska u mirovinu radio je u Državnome hidrometeorološkom zavodu Republike Hrvatske u Zagrebu. Nakon toga je radio kao prognostičar za Novu TV. Honorarno je surađivao na PMF-u u Zagrebu. Bio je u uredništvu časopisa Priroda.

Napisao je stotinjak znanstvenih i stručnih meteoroloških radova. Napisao je i tri slikovnice za djecu te serijal znanstveno-popularnih knjiga o različitim mjestima i područjima, a koje se odnose na vrijeme i podneblje.

Vaša reakcija na temu