Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Živi zid pokreće akciju velikog otkupa domaćih jagoda, pozvali su sve stranke da im se pridruže

Živi zid pokreće akciju velikog otkupa domaćih jagoda, pozvali su sve stranke da im se pridruže

Kupljeno voće namjeravaju podijeliti građanima, domovima i školama

Živi zid će otkupiti određenu količinu jagoda po cijeni koju proizvođači sami odrede, a kupljeno voće podijelit će građanima, domovima i školama. Pozivaju i ostale stranke da im se pridruže u akciji. 

- U Saboru ima dvadesetak stranaka, mnoge od njih imaju milijune, mi smo vjerojatno ona s najmanjim prihodima. Ipak, spremni smo pomoći, nadamo se da su i svi ostali. Zamislimo da umjesto jedne stranke i nekoliko tona, jagode kupi 20 stranaka po nekoliko tona. Na kraju, stranke novac dobivaju od građana, pa je red da se dio novca građanima i vrati - poručili su iz Živog zida.

Velika je, dodali su, razlika između 5 i 200 tona jagoda, te naglašavaju da se ovom akcijom može usrećiti mnoge vrtiće, domove i umirovljenike, a ponajviše proizvođače koji su cijelu godinu ulagali vrijeme, trud i novac.

- Ako netko i ovaj projekt smatra populizmom, vjerujemo da u ovom slučaju nitko ne bi imao ništa protiv populističkog poteza otkupa i podjele jagoda. Prije svega molimo male proizvođače da nam se jave, a zatim i domove koji trebaju domaćeg voća.

Na kraju su još kazali da se u Hrvatskoj provodi pogrešna monetarna politika i da imamo nerealan tečaj zbog kojeg je uvozna roba konkurentnija od domaće. 

- Upozoravamo i na činjenicu da je Hrvatska od 1. srpnja 2013. izgubila preko 23.000 OPG-ova, a takva praksa će se i nastaviti dok su na vlasti vlastitodžepari, a ne državnici - zaključili su.

Vaša reakcija na temu