Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zgrada HGK na Matejuški postaje luksuzni hotel

Zgrada HGK na Matejuški postaje luksuzni hotel

U tijeku je projektiranje

Godinu i pol dana proteklo je od kada je HGK otvorio javni poziv zainteresiranim investitorima za dva velika nekretninsko-turistička projekta na području Rijeke i Splita, te Zagreba, no pregovori s potencijalnim kandidatima ipak nisu rezultirali dogovorom i partnerstvom.

HGK, međutim, ne odustaje od projekata kojima će dugoročno nadomjestiti gubitak prihoda nastalih nakon ukidanja obveznog članstva, ali i aktivirati svoj mrtvi kapital i smanjiti troškove održavanja vrijednih nekretnina u Rijeci i Splitu.

U investicije će, naime, ići samostalno, a prenamjenom postojeće atraktivne zgrade HGK na splitskoj Rivi i investicijom u nekadašnji motel Panorama u Rijeci, HGK će dobiti dva hotela s četiri zvjezdice. Potvrđuje to za Poslovni dnevnik potpredsjednik HGK Tomislav Radoš.

Prenamjena HGK-ove zgrade na Matejuški je u fazi projektiranja. Realizacija ‘na terenu’ uslijedit će vjerojatno kroz 2025. godinu. Ta je zgrada, gotovo stoljeće stara kamena palača, u odličnom stanju, obnovljena je i dobro održavana, a u njoj je smještena Županijska komora Split. Ideja je preurediti je u luksuzni hotel manjeg kapaciteta, s 21 sobom.

Iako u HGK zasad još ne govore o vrijednostima ovih investicija, procjene kojima se neslužbeno baratalo u vrijeme pokretanja natječaja za odabir potencijalnih investitora prije godinu i pol, kretale su se oko ukupno 20 milijuna eura za Split i Rijeku.

Realizacija projekta u Splitu predviđa i rješavanje pitanja preseljenja Županijske komore i njezinih desetak zaposlenika na novu lokaciju, koju je potrebno osigurati i isfinancirati.

Ova dva hotelska projekta svojim luksuznim lokacijama, na splitskoj Matejuški i atraktivnoj poziciji uz Jadransku magistralu, na međi između Opatije i Rijeke s veličanstvenim pogledom na Kvarner, HGK-u će osigurati dugoročno prihode, a procjene su da će u njima biti otvoreno 70 novih radnih mjesta. Radoš ističe i kako je projekt oba hotela zamišljen kao održivi turizam, koji će povezivati hotele i lokalne proizvođače, OPG-ove i koristiti sve raspoložive potencijale za kružno gospodarstvo, piše Poslovni dnevnik.

Vaša reakcija na temu