Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hrvatski boksački savez BOKS Gabrijel Veočić osigurao medalju na Europskom prvenstvu u Beogradu

BOKS Gabrijel Veočić osigurao medalju na Europskom prvenstvu u Beogradu

Slomio Moldavca Koschuga i izborio polufinale

Najuspješniji hrvatski boksač, olimpijac i bivši europski prvak U-22, srebrni na Europskim igrama 2023., Brođanin Gabrijel Veočić (22) osigurao je novu veliku medalju u kolekciji, svoju prvu osvojenu na Europskom seniorskom prvenstvu!

U četvrtfinalu poluteške kategorije do 80 kg prekidom u trećoj rundi, nakon dva brojanja u drugoj rundi, svladao je Moldavca Dmitrija Koschuga.

Gabrijel je zauzeo autoritativni gard od prvog zvuka gonga, ekspresno skršio gard Moldavca dubokim aperkatima i dugačkim direktima, ciljao ga nemilice u glavu i tijelo, tako da plećati, snažni Koschug vrlo brzo nije znao od čega se prije treba braniti, otkuda će stići munjeviti udar i kako zaustaviti Gabrijelovu kanonadu.

Veočić je uvjerljivo sa 5:0 dobio prvu rundu, a u drugoj potpuno razorio suparnika munjevitim krošeima i aperkatima za dva brojanja.

Drugu rundu hrvatski prvak dobio je kod svih pet sudaca sa 10:8 i uoči treće runde imao nedostižnu bodovnu prednost – 20:17 kod svih sudaca.

Nakon novog okršaja i razmjene teške paljbe, Moldavcu se otvorila posjekotina iznad oka i sudac je nakon intervencije liječnice pokazao kraj borbe.

Veočić je ponovo bio u maestralnom izdanju kao što je otpočetka na Europskom prvenstvu u Beogradu gdje je već uvjerljivo pobijedio predstavnike Azerbajdžana (olimpijca Murada Allahverdiyeva) i Španjolske (Jalidova Gafurova postavljenog za drugog nositelja) i u trećem meču za medalju, reprezentativca Moldavije.

Gabrijel će se u polufinalu poluteške kategorije boriti već sutra, u četvrtak 25. travnja protiv opasnog, atraktivnog Francuza Cesara Yojerlina (3. nositelj na EP-u u Beogradu, aktualni prvak Europe do 22 godine) koji je jednoglasnom odlukom u četvrtfinalu pobijedio reprezentativca Crne Gore Petra Marčića.

Bit će to dvoboj za veliko finale između naše 'Kobre iz Broda' i francuske 'Crne Mambe', obojice vrhunskih, brzih, atomskih boksača izbrušene tehnike, dvoboj dostojan najvećih finala!

Gabrijel je s punim pravom već nakon prve pobjede čvrsto najavio: 'Idem po zlato, moram skupiti pet pobjeda'.

Tri impresivne pobjede na EP-u u Beogradu vrijedne medalje je ostvario, ostale su još dvije.

'Sve čestitke mladom asu iz Slavonskog Broda i njegovom ocu i treneru Peri Veočiću, izborniku hrvatske reprezentacije na EP-u u Beogradu', poručili su iz Hrvatskog boksačkog saveza.

U četvrtak, 25. travnja za finale će se boriti najjači hrvatski aduti, Gabrijel Veočić i Luka Pratljačić, te pitbullovka Lucija Bilobrk u ženskoj teškoj kategoriji do 81 kg!

Vaša reakcija na temu