Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Kadetkinje ŽOK Trogir su državne prvakinje u uzrastu U13!

FOTOGALERIJA Kadetkinje ŽOK Trogir su državne prvakinje u uzrastu U13!

Osvojile su peto mjesto u uzrastu U11

Na samu završnicu državnog prvenstva plasiralo se 18 odbojkaških klubova. Svi su  morali proći kvalifikacijski turnir u svojim regijama, tako da je konkurencija bila iznimno jaka.

Trogirske odbojkašice uzrasta U11 su odigrale 7 utakmica i imale 6 pobjeda, jedan poraz od 2:1 (po setovima 15:12, 7:15,13:15) od ekipe Dinamo koja je u konačnici bila prvak države. Samo jedan poraz (dva poena manje) je trogirske odbojkašice odveo na 5. mjesto.

Djevojčice koje su igrale u uzrastu U11 su: Klara Vrbat (kapetanica), Petra Jajić, Gracija Bilota, Dora Juranović, Dora Mitar, Maris Pozderac, Dora Katanić, Klara Vrbat (mlađa), Hanna Ivelja, Kiara Gruić, Nela Guliš, Marta Knez i Marta Lovrić. Vodile su ih trenerice: Sara Baturina i Antea Baturina.

'U uzrastu U13 također je bilo 7 utakmica koje smo morali sve pobijediti da bi došli do trona. Prvo smo u grupi pobijedili Posavinu brod 2:0, drugu utakmicu smo igrali protiv favoriziranog Ivaneca 2:1 po setovima 18:25, 25:15, 13:15… Bilo je stresno i jako dramatično što i sami rezultat pokazuje. Tom pobjedom smo sjeli na vrh tablice, križanje grupa nas je dovelo do OK Dubrovnik, kojeg smo pobijedili 2:0, drugi protivnik je bio ŽOK Kaštel. Tu je bilo drame, ali je rasplet bio 2:1 za Trogir. Tom pobjedom smo prošli u četvrtfinale gdje nam je protivnik bio favorizirani Olimpik kojeg smo deklasirali rezultatom 2:0 i tako ušli u polufinale državnog prvenstva.

U polufinalu se ponovno susrećemo s ekipom OK Ivanec koju smo pobijedili u grupi 2:1, što može biti dvosjekli mač, da se ekipa opusti. Međutim, odličnom psihološkom i taktičnom pripremom, ovaj put ih pobjeđujemo 2:0. Taj rezultat i odlična igra nas odvode u finale Državnog prvenstva', opisuju iz ŽOK Trogir.

Protivnik u finalu im je bila ekipa OK Brda. 

'Finale Hrvatske je i finale dva kluba iz Dalmacije na što sam jako ponosna. Finale dostojno finala, odlična igra jedne i druge ekipe, super podrška roditelja, rodbine, međutim naše cure su u drugom i trećem setu ipak bile dominantnije, sigurnije, kompletnije te pobijedile rezultatom 2:1 (Trogir 61 poen, Brda 49 poena)', dodaju iz ŽOK Trogir.

Najbolje odbojkašice Hrvatske uzrast U13 su: Roza Frana (kapetanica), Magdalena Odak, Franka Šimić, Ani Božan, Luce Biočić, Dora Miše, Marta Krolo, Sara Omrčen, Nola Rožić, Magdalena Jureškin, Lorna Rožić, Matea Kuzmanić, Marijeta Miše i Antonela Rako.

Najboljom igračicom Hrvatske proglašena je Roza Frana što je čast i ponos kluba, roditelja, grada, svih koji su tome pridonijeli.

'Ovim putem zahvaljujem prvo igračicama koje su sudjelovale na Državnom prvenstvu, koje su nas prezentirale na najbolji mogući način, roditeljima koji su bili na dispoziciji kluba cijelu godinu ali zadnja dva mjeseca posebno. Zahvaljujem trenerima koji su svaki slobodan trenutak i svaku rupu termina u dvorani iskoristili na najbolji mogući način. Bravo za trenerice Anteu i Saru koje su debitirale i same iznjedrile ovo za U11.

Bez takvog nesebičnog davanja ne bi naše cure Roza Frana, Magdalena Odak, Franka Šimić i Lea Žižak ušle na širi spisak reprezentacije Hrvatske. Hvala svima jer samo jedan ovakav timski rad može dovesti do ovakvog rezultata', zaključuju iz ŽOK Trogir.

Vaša reakcija na temu