Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hrvatski savez za obaranje ruke Hrvatski obarači ruke osvojili 12 medalja na Europskom prvenstvu

Hrvatski obarači ruke osvojili 12 medalja na Europskom prvenstvu

Nastupilo rekordnih 1016 natjecatelja iz 29 zemalja

Hrvatski reprezentativci u obaranju i para obaranju ruke osvojili su čak 12 medalja na Europskom prvenstvu koje se održalo u Bratislavi.

Na EP-u je nastupilo rekordnih 1.016 natjecatelja iz 29 europskih zemalja.

Hrvatski natjecatelji, Rino Mašić (110kg) s dva zlata, te Luka Drokan (para seniori 80kg), također s dva zlata, najuspješniji su natjecatelji cijelog Europskog prvenstva.

'Moj san se nastavlja i ove godine. Uspješno studiram te pobjeđujem na najvećim natjecanjima, što je san svakog studenta i sportaša', poručio je 19-godišnji Mašić kojeg već za mjesec dana očekuje nastup na jakom međunarodnom turniru u Švicarskoj, a uskoro i Svjetsko prvenstvo u Moldaviji u kolovozu.

Podsjetimo, 'Herkul iz Gospića' kako ga mnogi zovu, je u rujnu prošle godine osvojio i svjetsko zlato u Kazahstanu, da bi u prosincu prošle godine dobio nagradu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) za izuzetne rezultate u neolimpijskim disciplinama.

'Čak 12 medalja izuzetno je postignuće cijele reprezentacije koju se predvodili Rino Mašić i Luka Drokan s ukupno četiri zlata. Više nije neuobičajeno da hrvatski sportaši osvoje zlato, već naprotiv, kada ih protivnici vide u ždrijebu, pretpostavljaju da će biti vrlo teško proći dalje', dodao je Aleksandar Jakovac, predsjednik Hrvatskog i dopredsjednik Europskog saveza za obaranje ruke.

Domagoj Cvitković je osvojio broncu na lijevu i srebro na desnu ruku u kategoriji sjedeći 100 kg u paraobaranju ruke, Rudi Antolić je osvojio broncu na desnu u seniorima i srebro na desnu ruku u juniorima -80kg, također u paraobaranju, Ani Jelenić je osvojila broncu na lijevu i srebro na desnu ruku sjedeći -55kg, također paraobaranje, baš kao i Ines Fibinger koja je osvojila srebro na lijevu i desnu ruku stojeći -65kg.

Medalje  - obaranje ruke

1. Rino Mašić - zlato na lijevu i desnu ruku -110kg

Medalje - para obaranje ruke

1. Luka Drokan - zlato na lijevu i desnu ruku -80kg

2. Domagoj Cvitković – bronca na lijevu i srebro na desnu ruku – sjedeće 100 kg

3. Rudi Antolić - bronca na desnu u seniorima i srebro na desnu ruku u juniorima -80kg

4. Ani Jelenić - bronca na lijevu i srebro na desnu ruku sjedeći -55kg

5. Ines Fibinger – srebro na lijevu i desnu ruku stojeći -65kg

Vaša reakcija na temu