Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hrvatski paraolimpijski odbor KUGLANJE Hrvatska osvojila 13 medalja na Europskom prvenstvu za slijepe i slabovidne

KUGLANJE Hrvatska osvojila 13 medalja na Europskom prvenstvu za slijepe i slabovidne

Sedam zlatnih, četiri srebrne, dvije brončane

Čak 13 medalja osvojili su hrvatski reprezentativci na IBSA Europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne koje je održano u poljskom Sierakowu.

Hrvatska je osvojila sedam zlatnih, četiri srebrne i dvije brončane medalje. Na drugom mjestu bili su Poljaci sa četiri zlata, pet srebrnih medalja i jednom broncom, dok je Češka osvojila tri zlata i dvije srebrne medalje.

Najuspješnija je bila Nermina Mehulić. Osvojila je četiri medalje - tri zlata i srebro.

Mehulić je slavila u pojedinačnoj konkurenciji u B2 kombinaciji te B2 singlu. Ima i zlato u mix tandemu s Ivicom Ferenčićem te ekipno srebro.

Ivica Ferenčić je također osvojio četiri medalje - dva zlata i dva srebra. Uz zlato u mix tandemu, ima i zlato u kombinaciji B2 uz novi europski rekord, srebro u B2 singlu te ekipno srebro.

Četiri odličja osvojio je i Duško Božić. On i Željko Peška osvojili su zlato u Mix B3, pripalo mu je srebro u B3 kombinaciji, bronca u B3 singlu te ekipno srebro.

Ruža Markešić osvojila je tri medalje. Posrijedi su dva zlata u pojedinačnoj konkurenciji (kombinacija B3, singl B3) te srebro u ekipnom natjecanju.

U ekipnoj konkurenciji hrvatska ženska reprezentacija - Iva Šola, Ruža Markešić, Nermina Mehulić - osvojila je srebro s 1.867 oborenih činjeva, dok su slavile Poljakinje s 1914 čunjeva. Broncu su osvojile Rumunjke (1736).

Ekipno srebro osvojili su i hrvatski kuglači Stjepan Đunđek, Denis Velimirović, Ivica Ferenčić, Darko Sarapa, Duško Božić i Vedran Dumenčić s 4089 srušenih čunjeva. Najbolji su bili Poljaci (4140), broncu je osvojila Slovenija (4018).

Vaša reakcija na temu