Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Andro Tasovac Započelo četvrto izdanje ribolova na velike trofeje u akvatoriju Orebića

Započelo četvrto izdanje ribolova na velike trofeje u akvatoriju Orebića

Najavljen je koncert popularnog Jole

Premda je sve bilo spremno za četvrto izdanje nadmetanja u ribolovu na velike morske trofeje, na tune, iglune, iglane i lampuge 'Offshore challenge Orebić 2024.', koje se od srijeda, 15. svibnja, do nedjelje održava u akvatoriju Orebića, nažalost prvi ribolovni dan provest će se na kopnu. 

U plan organizatora 'umiješalo' se jako jugo i posade 'vezalo' za kopno. Pa će flota od 24 posade iz Hrvatske, među kojima su i aktualni svjetski prvaci kapetana Gordona Svaline iz kaštelanskog kluba Giričić, te reprezentacije Slovenije i Crne Gore, imati umjesto tri ribolovna dana u zoni od Pelješca, Korčule prema Mljetu, sada tek dva. 

- Svaki dan udice u moru su trebale biti u 9 sati, lovi se do 17 sati u četvrtak i petak, dok je subota sat kraće, ribari se samo do 16 sati. No sada nam zbog loših vremenskih uvjeta 'otpada' četvrtak kao prvi ribolovni dan - doznajeno od Daria Krističevića, predsjednika kluba organizatora PŠU Peliška jedra, koji pojašnjava: 

- Vaganje ulova imamo u 18.30 sati, budući da nam je kvota izlova 610 kilograma, s tim kako lovimo po sistemu ulovi i pusti odnosno 'catch and release'. Osim nagrada i pokala za prvoplasirane ekipe, imamo i vrijednu nagradu za posadu koja na kraju bude imala najveću, trofejnu tunu. Ujedno su se organizatori ove četvrte sportsko-turističke manifestacije na jugozapadnom dijelu poluotoka Pelješca, pobrinuli i za dobru zabavu, ne samo za sudionike ribolova, već i za goste te domicilno stanovništvo. 

Slijedi u subotu (18. svibnja), na kraju nadmetanja, u 21 sat svečano proglašenje najboljih posada, ali i velika zabava na orebićkoj rivi uz koncert popularnog Jole!

Vaša reakcija na temu