Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
'Bijeli' Matošić, Vukas, Dvornik, Beara, Čabo i društvo na Rivi matirali 'crne' Mamića, Vrbanovića, Vlajčevića, Šuprahu...

'Bijeli' Matošić, Vukas, Dvornik, Beara, Čabo i društvo na Rivi matirali 'crne' Mamića, Vrbanovića, Vlajčevića, Šuprahu...

Iz udruge Naš Hajduk napominju da su sve sličnosti sa stvarnim likovima namjerne

Mnoštvo znatiželjnika okupilo se na početku Rive, na dnu Marmontove ulice, gdje je izveden performans u organizaciji udruge 'Naš Hajduk'.

Kako su objasnili, željeli su točnim preslikom partije šaha Kasparov - Topalov iz 1999. godine ukazati na brojne probleme hrvatskog nogometa, koji su i problemi hrvatskog društva u cjelini.

- Želimo napomenuti kako izbor likova nikako nije slučajan i sve sličnosti sa stvarnom situacijom su namjerne. I kao što je Čabo na kraju šahovskog dvoboja presudio crnom kralju, vjerujemo kako će ispravnost naše borbe na kraju dovesti do iskorjenjivanja kaljuže u domaćem nogometu. Hajduk će kao i do sada izaći pobjednički zadržavši sve svoje vrijednosti koje štuje od osnivanja. I bit će i ostati klub svojih navijača - stoji, među ostalim, u priopćenju koje su članovi Našeg Hajduka podijelili nazočnima, gdje i zahvaljuju splitskim umjetnicima, šahovskom klubu Mornar, splitskim kazalištima, marini Frapa, Akvarij-Digital studiju, udruzi MOSt, inicijativi Ne damo Hajduk i Torcidi.

Što se same partije tiče, performans je bio jako zanimljiv, a voditelja se putem razglasa odlično čulo kako komentira partiju...

- Bijela kraljica Torcida jede crnog konja Vrbanovića...

- Crni kralj Zdravko Mamić jede prof. Baraća čime udara na poštenje, prkos moćnome i zaštitu slabome...

- Pada crni top Hanžeković

- Bijela kraljica jede crnog pijuna Bruna Marića (ovo je izazvalo veliki aplauz okupljenih)

- Pada i drugi crni top Alojzije Šupraha, koji je prvom prilikom okrenuo leđa svom klubu

I tako, svaki potez popraćen je komentarom. Crni pijuni su bili i izbornici Štimac, Kovač i Čačić, zatim su se tamo našli i ministar Vedran Mornar, te Roko Andričević, za koje je rečeno da su se opirali izmjenama Zakona o sportu.

'Bijeli' su odnijeli pobjedu, što je popraćeno dugotrajnim aplauzom, a na njihovoj su strani bili Frane Matošić, Bajdo Vukas, Vladimir Beara, Boris Dvornik kao Meštar, Nikola Gazdić, Torcida, Tomislav Ivić... Šah-mat crnom kralju Zdravku Mamiću popraćen je dugotrajnim pljeskom svih nazočnih.




Vaša reakcija na temu