Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
'HAJDUČKO PROKLETSTVO': Najtrofejniji švicarski klub ispada u Drugu ligu

'HAJDUČKO PROKLETSTVO': Najtrofejniji švicarski klub ispada u Drugu ligu

Šest kola prije kraja se nalaze na posljednjem mjestu sa 23 boda

Švicarski velikan Grasshoppers proživljava jedne od najtežih dana u klupskoj povijesti. Najtrofejniji švicarski klub sa 27 titula prvaka nalazi se na rubu ispadanja u Drugu ligu. Šest kola prije kraja 'skakavci' se nalaze na posljednjem mjestu sa 23 boda. Deveto mjesto koje donosi dodatne kvalifikacije drži Neuchatel Xamax s devet bodova više. Upravo će za vikend Grasshoppers gostovati kod Neuchatela i tražiti posljednju slamku spasa za ostanak.

Ukoliko kliznu u niži rang, biti će to prvi put od 1951., a 133. rođendan koji slave u rujnu proslavit će ispadanjem! Nedavno su u švicarskom velikanu odlučili pokušati s trećim trenerom ove sezone. Nakon Thorstena Finka koji je krenuo u sezonu, početkom ožujka na klupu je stigao Hrvat Tomislav Stipić. On je svoju trenersku karijeru započeo u Njemačkoj, no zadržao se samo pet utakmica. Dva poraza i tri remija nisu bila dovoljna za nestrpljive čelnike kluba. Odlučili su se za novu promjenu, a priliku je dobio Uli Forte. Ovaj 44-godišnjak već je sjedio na klupi Grasshoppersa, a dosad je vodio dvije utakmice. I oba puta remizirao.

Posljednju pobjedu 'skakavci' su ostvarili krajem studenog prošle godine kada su svladali St. Gallen 2:1. Čelnici kluba pokušavaju sve da izbjegnu najgore, a to je u ovom slučaju ispadanje. No, neki od njih vjerojatno zaboravljaju da se prije skoro 16 godina njihov klub u Europi susreo s Hajdukom. Bilo je to u 1. kolu Kupa UEFA, Hajduk je prošao dalje i očigledno 'obilježio' Grasshoppers. Švicarska će tako vjerojatno doživjeti sudbinu mnogih Hajdukovih protivnika u europskim natjecanjima. Taj sindrom već je neko vrijeme poznat kao 'hajdučko prokletstvo'. Osjetili su ga mnogi klubovi koji su se susreli s 'bijelima' unazad nekoliko godina.

Unirea više ne postoji, bankrot je doživio i Skonto, ugasio se i Dunaferr. Shelbourne je već duže vremena drugoligaš, Haka također. Drugoligaški nogomet gleda se i na Mallorci, a tužna sudbina zadesila je Sillamae koji je izbačen u treću estonsku ligu. Nije se dobro provelo ni Turnovo koje se trenutno natječe u trećem razredu makedonskog nogometa. U trećem rangu slovenskog nogometa nalazi se Koper. Torpedo iz Moskve također je u ljeto 2015. ispao u treću ligu gdje se nalazi i danas. Problemi s financijama izmučili su i Dnjipro koji je izbačen iz lige, a drugoligaš je i Stoke. U drugoj ligi Luksemburga je Grevenmacher. Previše klubova da bi to bio puki slučaj. Čekamo nove žrtve...

Vaša reakcija na temu