Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KRAJ: Hrvatska je pobijedila Rumunjsku rezultatom 74:58

KRAJ: Hrvatska je pobijedila Rumunjsku rezultatom 74:58

Izabranici Ace Petrovića su ostvarili i drugu pobjedu na Eurobasketu

Hrvatska je u drugoj utakmici Eurobasketa pobijedila Rumunjsku rezultatom 74:58. Najefikasniji je bio Bogdanović sa 21 košem, Šarić je postigao 11, Žorić 10, Popović 9, Ukić 7, Krušlin 6, Simon 4, Bender 3, Ramljak 2 i Planinić 1 poen.

Prva četvrtina - 20:12

Hrvatska je u susret ušla s petorkom Ukić, Bogdanović, Simon, Šarić, Planinić, ali rezultatski je krenulo jako loše. Rumunjska je otvorila utakmicu vodstvom od 10:0, a onda su Bogdanović iz slobodnih bacanja, Šarić tricom pa Simon polaganjem smanjili na 10:7, da bi Bogdanović tricom poravnao na 10:10. Do kraja se Hrvatska razigrala, a Popović je tricom u zadnjoj sekundi postavio konačnih 20:12

Druga četvrtina - 42:29

Krušlin je pogodio tricu, a Ramljak zakucao za 35:21. Hrvatska prednost stečenu u prvoj četvrtini više ne ispušta. Bender je dvije minute do poluvremena tricom od table povisio na 40:23 što je bila najviša prednost Hrvatske. Najatraktivni potez zbio se 43 sekunde prije kraja, kada je Šarić sjajno blokirao protivnikov pokušaj zakucavanja. Rumunji su do kraja došli na podnošljivih minus 13, a u zadnjoj sekundi otvoreni šut za tricu nije realizirao Krušlin.

Treća četvrtina - 57:42

Hrvatska kontrolira igru i rezultat te cijelu ovu četvrtinu nije ispuštala uvjerljivu prednost. Planinić je u zadnjoj sekundi slobodnim bacanjem povisio na 15 razlike, što bi izabranicima Ace Petrovića trebalo garantirati mirno privođenje utakmice kraju u zadnjoj četvrtini.

Četvrta četvrtina - 74:58

Na 6:17 prije kraja Rumunjska je došla na deset razlike pa je izbornik Aco Petrović pozvao time-out. nakon toga je Bogdanović svojim 21. košem povisio na 61:48. Moldoveanu je opet košem doveo Rumunjsku na minus deset, a onda je na 2:30 prije kraja Ukić tricom povisio na 67:54 što je značilo i kraj priče, a do kraja je prednost povećana na 16 razlike.

Vaša reakcija na temu