Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Alen Nižetić i Luka zajedno zapjevali 'Dalmacijo' tijekom promocije 'Hajdučke priče' na Mertojaku, a upaljene su i baklje

Alen Nižetić i Luka zajedno zapjevali 'Dalmacijo' tijekom promocije 'Hajdučke priče' na Mertojaku, a upaljene su i baklje

Posebno je svečano bilo kada su predstavljeni kuglači iz Kuglačkog kluba 'Mertojak'

Veličanstveno je bilo večeras na Mertojaku, gdje je u parku pokraj crkve održana promocija knjige 'Ivan Gudelj - hajdučka priča'.


Sjedalica je bilo premalo da prime sve zainteresirane, pa su mnogi stajali na nogama, a uz mnoštvo djece, bilo je tu dosta starijih navijača pa je u jednom trenutko stvoren sjajan štimung, gdje su upaljene baklje, a okupljeni su pjevali hajdučke pjesme.


Može se reći da je svojevrstan vrhunac bio kada se Alenu Nižetiću u pjesmi 'Dalmacijo' priključio omiljeni navijač Luka, ali bilo je tu dosta emotivnih trenutaka, gdje je s posebnom pažnjom popraćen 15-minutni video s najboljoim golovima iz Gudeljeve karijere.


Na početku se nazočnima obratio gradonačelnik Andro Krstulović Opara, koji je, među ostalim, rekao:

- Za utakmicu s Valencijom je došlo na stadion 50.000 ljudi. Sjećam se tri Ivanova gola s te utakmice. Imao sam tada 14 godina, tog dana sam dobio uzora. Trideset i nešto godina nakon toga su me pitali: 'Andro, jesi li spreman za jedan veliki posao?' 'Jesam, spreman sam kao i Ivan Gudelj prije utakmice s Valencijom', ispalio sam iz prve. Par mjeseci nakon toga me susreo Ivan i pitao je li istina da sam to rekao, a ja sam se tresao kao da imam 14 godina jer ispred mene stoji moj uzor.


Kadrovi s ove promocije će se koristiti za dokumentarni film, a posebno je svečano bilo kada su predstavljeni kuglači iz Kuglačkog kluba 'Mertojak' ovogodišnji ekipni državni prvaci i pobjednici Kupa Hrvatske.


Program je vodio Vedran Očašić, a govorili su još promotor Mijo Grabovac, autor knjige Blaž Duplančić, te junak hajdučke priče Ivan Gudelj.


Na kraju je nakon izuzetno ugodne večeri sav prihod od knjige doniran jednoj od socijalno potrebitih obitelji s Mertojaka.

Zanimljivo je i to da je na promociju došao bivši Ivanov suigrač Dražen Mužinić, ali i Drago Ćelić koji mu je donio jednu knjigu na potpis.



Vaša reakcija na temu